Winish Chedi op Vakantie in Zuid-Korea

Ik ben nog nooit eerder ik Zuid Korea geweest dit was echt mijn eerste keer en ik had geen idee wat ik kon verwachten toen ik in juni het vliegtuig uitstapte. Ik had de nodige informatie gelezen over het land en over de cultuur. Natuurlijk had ik nog meer kunnen lezen over de cultuur en de levensstijl, maar ik vind het leuker om dit zelf te ontdekken. Gewapend met deze kennis ben ik erop uit gegaan.

Hongik University
Mijn eerste twee dagen was ik in het centrale district in de hoofdstad Seoul waar de Hongik University zich bevindt. Dat district staat bekend om zijn vele nachtclubs, restaurants en straatoptredens. Ik kwam aan tijdens de periode van het WK voetbal. Ondanks dat de wedtrijdem om middernacht begonnen zaten de restaurants helemaal vol.

Je verplaatsen is totaal geen probleem. Seoul is voorzien van een goed metronet. De metro is goedkoop, snel en heel efficiënt, verreweg de beste manier om jezelf te verplaatsen, aangezien de stad ongelofelijk groot is.

Gyeongbokgung
op de derde dag ben ik naar Gyeongbokgung gegaan, een van de belangrijke keizerlijke paleizen tijdens de Jeoson dynastie toen Korea nog één natie was. Tegenwoordig is het land een republiek. Maar de Zuid-Koreanen houden bewust hun oude gewoontes in stand. Zo worden (natuurlijk ook voor de toeristen) de vele oude gebouwen die gespaard zijn in de oorlog, gerenoveerd, en er worden acteurs ingezet om de oude keizerlijke garde en rituelen na te spelen. Daarnaast wordt er nog steeds archeologisch onderzoek gedaan in Seoul.

Winish Chedi Korea

Na mijn bezoek aan het paleis ben ik in het stadscentrum gaan dwalen. Er vond op dat moment een protestbijeenkomst plaats. Ik dwaalde nog verder het centrum in waar ik verblind werd door de vele neonreclames en stadslichten. Ik vind het heerlijk om zomaar rond te dwalen in een stad en steeds weer iets nieuws tegen te komen.

De dagen daarna heb ik besteed aan het opzoeken van de cultuur – in musea en in de grote tuinen van Seoul. Ik onderhandelde bij de marktkraampjes, mediteerde bij de boeddhistische tempels, en heb natuurlijk ook lekker gegeten. Voordat ik het wist zat mijn tijd in Zuid-Korea erop, en helaas moest ik afscheid nemen van het prachtige land en van de leuke mensen. Ik dagdroom er nog steeds van.

Winish Chedi – freelance Sterfotograaf

Bekijk hier de meer dan 300 foto’s van Winish