Vier vrouwen die op een balkon zaten aan de Brouwersstraat in Rotterdam-Kralingen zijn vrijdagavond beschoten. De politie vermoedt dat er is geschoten met een luchtdrukwapen.

Een van de vrouwen raakte lichtgewond bij de beschieting.

Wie heeft geschoten en of dat per ongeluk of opzettelijk is gebeurd, is volgens de politie niet duidelijk.

Update Politie

Vier mensen die vrijdagavond in de beschutting van een zeil lekker buiten zaten bij een woning aan de Brouwersstraat, schrokken enorm toen er door het zeil heen kleine kogeltjes schoten. Een vrouw raakte daarbij lichtgewond aan haar hoofd. Onderzoek leidde zaterdagochtend tot de aanhouding van een 28-jarige buurtgenoot. In zijn woning werd een luchtbuks gevonden.

Vier personen zaten rond 23.00 nog buiten, toen zij knallen hoorden. In het zeil, dat ze gespannen hadden om beschut te kunnen zitten, zaten kleine gaatjes en een van de vrouwen had een wondje aan haar hoofd. Zij werd ter plaatse behandeld door een ambulance en hoefde niet mee naar een ziekenhuis.

Zaterdag ging het forensisch en buurtonderzoek weer verder. Een wijkagent ging langs deuren en in gesprek met mensen in de buurt die mogelijk wat gezien of gehoord hadden. Bij een van die gesprekken bleek dat de bewoner in kwestie wellicht meer wist. In de woning had hij een luchtbuks staan. De 28-jarige man is aangehouden. Er wordt nog verder onderzoek verricht.

Meer informatie: Politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.