Kralingen is niet zomaar een stukje Rotterdam. Kralingen is bijzonder, een beetje te vergelijken met Hillegersberg. Kralingen is, zeggen velen, een ‘dorp’. Er zijn gelukkig geen grote winkelcentra, maar juist de intieme Lusthofstraat. Dat is sinds mensenheugenis zo. Bij zo’n sfeer horen ook bepaalde gelegenheden, waar je elkaar kan ontmoeten en (samen) kan eten. ‘Thuisch’, als spiksplinternieuwe eetgelegenheid, is in Kralingen perfect op z’n plaats.

Thuisch reataurant

Thuisch ligt eigenlijk in park De Nieuwe Plantage, langs de Oudedijk. Het was ooit een accommodatie van een welzijnsorganisatie maar is waanzinnig leuk opgeknapt en ingericht. Vooral de verhoging in het midden van de grote zaal en de gigantische ornamentale lamp geven heel veel sfeer. De inrichting is modern, met toch een zeer huiselijke uitstraling. Perzen op de vloer, een extra ‘huiskamer’ om te borrelen en niet te vergeten, een aparte kinderspeelkamer, zodat er ongestoord kan worden gegeten en gedronken, terwijl de kinderen zich vermaken met speelgoed en film.

thuisch12

De kaart is, zeg maar, voordelig. Alle gerechten schommelen tussen de 10 en 20 euro. Voor kinderen is er niet alleen de eeuwige patat met kroket, maar ook pasta, pizza en een ‘prakkie’, allemaal ruim onder de 10 euro. Het is ook niet verwonderlijk dat het ‘s middags en ‘s avonds lekker druk is.

Thuisch is open vanaf 8.30 uur (ja, ‘s morgens) en in het weekend vanaf 10.00 uur.

Thuisch

Bar en grill · Café · Terras en patio

logo thuischOudedijk 222 Rotterdam-Kralingen
Tel. 010-2615222
facebook.com/thuisch
www.thuisch.nl