Het seizoen 2015-2016 is begonnen voor Excelsior. Afgelopen zaterdag stond de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Fons Groenendijk voor het eerst op het veld, onder toeziend oog van een paar honderd supporters. Zij zorgden tevens voor drukte bij de merchandisestand, waar zaterdag voor het eerst de nieuwe tenues van Quick te koop waren.

De hoofdtrainer was zaterdag een van de weinige nieuwe gezichten op het hoofdveld van Stadion Woudestein. Doordat de kern van de selectie behouden bleef, werden tot op heden pas twee nieuwe spelers aan het team toegevoegd. Doelman Filip Kurto kwam over van FC Dordrecht en aanvaller Brandley Kuwas van FC Volendam. Verder trainde doelman Mike Havekotte op proef mee. Jordan Botaka, Luigi Bruins en Bas Kuipers ontbraken nog. Bruins herstelt nog van een blessure, terwijl Botaka en Kuipers langer vakantie kregen na interlandverplichtingen. Ook doelman Alessandro Damen en middenvelder Kevin Vermeulen zijn nog geblesseerd.

Vol verwachting
,,Ik heb uitgekeken naar deze dag”, zei Fons Groenendijk meteen na de training. ,,Ik ben sinds twee maanden weer in Nederland en heb aan het eind van het seizoen gelukkig nog een aantal wedstrijden kunnen bekijken. Het is heerlijk om aan de start te staan van een nieuw seizoen. Je ziet ook vandaag weer dat deze club leeft. Iedereen is vol verwachting en dat is mooi.”

Kwaliteitsinjectie
Tevreden zag de nieuwe hoofdtrainer dat vijf spelers met aflopende contracten in de afgelopen weken allemaal hun handtekening zetten onder een nieuwe overeenkomst. ,,Daarvoor verdient de directie een groot compliment. Wij wilden deze spelers graag behouden en dat is gelukt. Nu willen we ons verder versterken. Niet in de breedte, maar de selectie een kwaliteitsinjectie geven met jongens die echt iets toevoegen aan het team.”

De nieuwe hoofdtrainer Fons Groenendijk spreekt de selectie van Excelsior toe. Foto: Jan den Breejen

De nieuwe hoofdtrainer Fons Groenendijk spreekt de selectie van Excelsior toe. Foto: Jan den Breejen

,,Excelsior heeft een heel mooi seizoen achter de rug, maar er zijn nog genoeg dingen die beter kunnen. Na zo’n mooi jaar, waar iedereen complimenten voor verdient, is het zaak dat we weer vooruitkijken. Achterover leunen is achteruitgang, dus we moeten ons allemaal willen verbeteren. Het verwachtingspatroon is inderdaad hoger nu, maar daar loop ik niet voor weg. Ik weet dat het niet makkelijk is om de prestaties van afgelopen jaar te verbeteren, maar daar gaan we met z’n allen wel keihard aan werken.”

Seizoenkaart
Rond de eerste training was voor het eerst de nieuwe wedstrijdkleding van Quick te koop. Het was vanaf tien uur druk bij de merchandisestand, waar de thuis- en uittenues en polo’s van Quick grif aftrek vonden. Ook kwamen veel supporters daar hun seizoenkaart voor het aankomende seizoen verlengen of aankopen. Supporters die dit nog niet hebben gedaan, kunnen dit ook online doen via www.excelsiortickets.nl. De nieuwe tenues zijn te koop via de administratie of online via www.sbvexcelsior-webshop.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]