Foto’s: © David Rozing

Rubroek krijgt maandag 17 en dinsdag 18 juni een kleine schoonmaak- en opknapbeurt. De gemeente pakt tijdens deze ‘wijkactiedagen’ verschillende kleine ergernissen op straat aan. Zoals: scheve stoeptegels, fietswrakken en verzakte paaltjes. Helpt u mee? 

De gemeente organiseert wijkactiedagen door heel Rotterdam. Deze maand is Rubroek aan de beurt. De actiedagen zijn een beetje te vergelijken met een voorjaarsschoonmaak. Er is gelegenheid om wat kleine dingen aan te pakken. Van scheve tegels tot fietswrakken.

Dus: is er iets kapot of onveilig, meld het vooral. Dat kan via de MeldR-app of tijdens deze wijkactiedagen zelf. Wellicht kunnen medewerkers van de gemeente het meteen oplossen.

Waar?
De gemeente is maandag 17 juni te vinden op het Goudseplein (achter de Albert Heijn). U kunt hier terecht met vragen, meldingen of complimenten over de wijk. Medewerkers zijn aanwezig tussen 16.00 en 18.00 uur.

Op dinsdag 18 juni start de wijkactiedag om 9.00 uur, locatie is weer het Goudseplein. De gemeente is dan present tot 13.00 uur. Wilt u helpen met het opruimen van afval in uw wijk? Dat kan! Er zijn deze dag knijpers, vuilniszakken en handschoenen verkrijgbaar.

Pop-up milieupark
Op dinsdag 18 juni is er overigens ook een pop-up milieupark op het Goudseplein te vinden. Een pop-up milieupark is een kleinere, reizende variant van één van de zeven milieuparken in Rotterdam. Dit milieuparkje wordt steeds voor een paar uur opgebouwd in een specifieke wijk. Op het Goudseplein kunt u deze dinsdag tussen 9.00 en 12.00 uur terecht.

U kunt bij het pop-up milieupark kleine spullen of kringloopgoederen inleveren die u zelf kunt tillen of die in een boodschappentas passen. U mag inleveren: papier, glas, piepschuim, karton, textiel, metaal, kleine apparaten en kapotte of herbruikbare meubels. Let op: u kunt hier geen chemisch afval inleveren.

Heeft u vragen of meldingen? Kom dan langs op de wijkactiedagen. Of stuur een berichtje naar wijkregisseur Dayenne Veen via d.veen@rotterdam.nl.

(Persbericht wijkraad Kralingen – Crooswijk)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.