Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om wekelijks voor te lezen bij een gezin thuis in Rotterdam of om een groepje voorlezers en gezinnen te coördineren. In uw buurt wonen namelijk veel gezinnen die hulp met taal kunnen gebruiken.

De VoorleesExpress is een project waarbij vrijwilligers 20 weken bij gezinnen thuis voorlezen. Er wordt voorgelezen aan kinderen tussen 2 en 8 jaar, die moeite hebben met de Nederlandse taal. De voorlezer gaat samen met de kinderen boeken lezen en de ouders worden hierbij betrokken zodat zij het voorlezen uiteindelijk over kunnen nemen. Hierdoor leren de kinderen meer woorden, kunnen ze makkelijker lezen en beter meekomen op school. Uiteraard staat het leesplezier voorop!

Als coördinator begeleidt u 6-8 voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen kijkt u hoe het voorlezen een plek kan krijgen in de thuissituatie. Voor u aan de slag gaat, wordt u getraind door de projectleiding.

Heeft u interesse? Dan kunt u zich aanmelden bij VoorleesExpress Rotterdam via 010-4863022 of via voorleesexpress@stichtinghoedjevanpapier.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.