Rotterdam, 5 februari 2019 – Er is een groeiende behoefte aan menselijke ondersteuning in de ouderenzorgsector. In een tijdperk van digitalisering, bezuinigingen en overwerkte zorgverleners, snakt de zorgsector naar innovatie met een kloppend hart. Zo heeft Thuishulp Rotterdam onlangs de Runner Up Zorginnovatieprijs, regio Zuid-Holland, ingesteld door Medical Delta, gewonnen. Allereerst ging de Zorginnovatieprijs naar BioCheck. De feestelijke bijenkomst vond plaats tijdens het ‘Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie’, dat was georganiseerd door Life Sciences & Health 010 en Gezond 010. Eén van de belangrijkste criteria van de Zorginnovatieprijs is toegevoegde waarde voor de cliënt, en toegevoegde waarde voor de zorgverlener. Thuishulp Rotterdam biedt, in samenwerking met Gemeente Rotterdam, flexibele en persoonlijke dienstverlening. Op basis van de behoefte van de cliënt, en de kracht van de dienstverlener.

“Bij alle innovaties, zoals de zorg en hulp te digitaliseren en te robotiseren, blijft het ook belangrijk dat ouderen en andere hulpbehoevenden contact kunnen houden met de mensen die hen ondersteunen”, legt Jan-Willem Hoogeweegen, directeur van Thuishulp Rotterdam, uit. “De kracht van Thuishulp Rotterdam is dat we de tijd nemen en aandacht geven. Dezelfde dienstverlener komt langs wanneer het de cliënt uitkomt, en zo lang als die dat wil.”

Op maat gesneden

Thuishulp Rotterdam biedt op maat gesneden diensten aan thuiswonende senioren en hulpbehoevenden die bijdragen aan het kunnen blijven genieten van de grote en kleine dingen in het leven. Diensten zoals samen koken en eten, administratie, huishouden en tuinieren. Daarbij staat de eigen regie centraal. De dienstverlener komt veelal uit dezelfde buurt of wijk, waardoor er ook een persoonlijke verbinding tot stand komt.

“Ik kijk echt naar de kracht van de dienstverlener: naar de persoonlijkheid, naar de kwaliteiten en de vaardigheden, en welke van deze passen bij de hulpvraag van onze klant”, verteld Sonia Thakoer. Zij is Teamleider Dienstverleners en koppelt de dienstverleners en klanten op basis van behoeftes en een goede klik. Thuishulp Rotterdam werft, selecteert, begeleidt en traint werknemers, en zorgt voor continue feedback van zowel dienstverlener als cliënt.

En het werkt. Niet alleen komen de dienstverleners van Thuishulp Rotterdam bij particulieren. Thuishulp Rotterdam werkt ook samen met zorgorganisaties als Lelie zorggroep en Middin, en met ouderenflats als de Hillegondaflat. Huishoudelijk werk, begeleiding bij dementie en mensen met een andersoortige beperking, administratieve ondersteuning, nachtaanwezigheid en alarmdiensten zijn onder andere taken die dienstverleners van Thuishulp Rotterdam uit handen nemen.

Thuishulp Rotterdam laat zien dat innovatie in de zorgsector mogelijk is met behulp van mensen uit dezelfde wijk. Steeds meer partijen werken samen met Thuishulp Rotterdam om zorg en hulp op een lokale, persoonlijke en betaalbare manier mogelijk te maken.

Uitreiking Zorginnovatieprijs en Runner Up Zorginnovatieprijs, woensdag 23 januari. Van links naar rechts: moderator Yvonne Nesselaar (Radio West), Ton van der Steen van Medical Delta, voorzitter van de jury, Patrick van Luijk van BioCheck (www.biocheck.nl), winnaar van de Zorginnovatieprijs, wethouder Sven de Langen en Jan-Willem Hoogeweegen van Thuishulp Rotterdam, winnaar van de Runner Up Zorginnovatieprijs.

Contact

Thuishulp Rotterdam betekent voor u een vertrouwde dienstverlener die bijvoorbeeld de ene week de was doet en met wie u de andere week gezellig samen kunt koken.

Kunt u hulp, ondersteuning of gezelschap gebruiken? Of is er iemand in uw omgeving die dit wellicht kan gebruiken? Belt u dan met Thuishulp Rotterdam. U kunt telefonisch informatie krijgen en indien u wilt geheel vrijblijvend kennismaken.

U kunt nu bellen naar 010-3020160.

(ingezonden mededeling Thuishulp Rotterdam – www.thuishulprotterdam.nl)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.