De Wednesday Night Skate in Rotterdam staat op losse schroeven. Als de organisatie niet snel 37.000 euro bij elkaar krijgt, gaat het evenement dit jaar niet door.

De organisatie is inmiddels een crowdfund-actie begonnen. Bij de Wednesday Night Skate trekken duizenden skaters in de zomer door de stad.

De afgelopen jaren was een sportschoolketen de hoofdsponsor van het evenement. Maar dat bedrijf stopte ermee. “En toen zaten we met een probleem”, zegt organisator Rob Langenberg. “We hebben nog een andere sponsor gezocht, maar dat is niet gelukt.”

“Eigenlijk is een gratis evenement op deze schaal niet meer van deze tijd”, vervolgt Langenberg. “Maar hoe krijg je dat geld dan wel binnen? Kaartjes verkopen lukt ook niet. Dan moet je om de tien meter een agent neerzetten die controleert of je wel hebt betaald. En bij een sms-actie blijft er te veel geld hangen bij de providers.”

De eerste Wednesday Night Skate staat gepland in juli, dus de organisatie heeft nog een paar maanden om het geld bij elkaar te krijgen. Het benodigde bedrag is bijna de helft van de complete begroting.

“Dat het een crowdfund-actie zou worden is eigenlijk wel logisch”, gaat Langenberg verder. “De Wednesday Night Skate is een evenement dat gemaakt is door het Rotterdamse publiek. Op die manier hopen we dat het publiek ook wat terugdoet.”

rijnmond_offline