• Betonnen ‘contragewichten’ houden gebouw in balans

Omwonenden weten bijna niet meer anders dan dat er geluid en in ieder geval beweging is op de kop van de Lusthofstraat. Maar het eind lijkt nu toch in zicht te komen. De planning van de oplevering van het grote nieuwbouwcomplex ‘Van Kralingen’ is sinds juli 2013 niet veranderd: het wordt 2e kwartaal van 2014. Aannemer IBB Kondor sluit niet uit dat er nog wat tegen kan zitten maar gaat nu in volle vaart vooruit. “We hebben alles in beeld. En is er wat tegenslag op de ene plek, dan kun je op dit grote project altijd wel op een andere plek aan het werk.”

door Coby Jansen

Wat opvalt is natuurlijk de hoge stapel betonnen blokken, ‘contragewichten’, aan de de Chris Bennekerslaan. Hier wordt nog volop gewerkt en die stapel betonnen blokken is dan ook bedoeld als compensatie voor het gewicht van het gebouw op de andere plekken, zo meldt IBB Kondor. Als de bouw ook aan deze kant een eind gevorderd is, worden die gewichten weggehaald.

nieuwbouwcomplex Van Kralingen 2

Appartementen
De ontwikkelaar van de nieuwbouw, IJsselhof Vastgoed, meldt dat er van de 169 appartementen nu 53 zijn verkocht. Op 24 appartementen is een optie genomen. Ongeveer 64 appartementen komen in een later stadium voor verhuur beschikbaar. Zie: www.appartementenvankralingen.nl De kijkdagen in ‘Van Kralingen’ worden goed bezocht en dat heeft tot een aantal nieuwe opties geleid, zo meldt de ontwikkelaar die hierin een positieve (verkoop)trend ziet.

Winkelruimte
Van de 6.500 m2 winkelruimte is nu ca 80% verhuurd, onder andere aan Albert Heijn, Aldi, Hema en Kruidvat.

nieuwbouwcomplex Van Kralingen