Vroeger was het leven makkelijker, wordt er wel eens gezegd. Ik geloof dat niet zomaar en meestal ben ik positief maar als ik sommige mensen hoor, ervaren die het anders de laatste tijd en dan heb ik het nog niet eens over de twee oorlogen.

Ik denk aan vroeger, toen ik als meisje met mijn vriendinnen aan het hoelahoepen was op de hoek van de Ketenstraat en de Blaardorpstraat, bij de bakker voor de deur. En aan heel veel later, 20 december 2012, als gastvrouw van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, na eerst 25 jaar als lid te zijn geweest van van de deelgemeenteraad.

Door dat raadswerk heb ik veel mensen uit Kralingen en Crooswijk leren kennen maar ik merkte wel dat ze toch niet alles over de deelgemeente wisten. Na mijn raadswerk heb ik een gesprek gehad met de voorzitter van de deelgemeenteraad om daar wat aan te doen. Met  medewerking van de raad en van de griffie werden de bewoners van Kralingen-Crooswijk uitgenodigd om het deelgemeentekantoor te bezoeken en kwamen er twee raadsleden en een bode die voor het avondeten zorgde. Ik was ongeveer 5 jaar gastvrouw van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

De genodigden, ‘Gasten van de Raad’, werden om 17.30 uur voor het avondeten uitgenodigd en om 18.00 uur begonnen de gesprekken met de raadsleden. Op de foto staan de Seniorenraad en bewoners van het flatgebouw aan de Honingerdijk, Poort van Kralingen, alsmede  twee raadsleden, van CDA en VVD.

Wij bespraken de onderwerpen die door de bezoekers waren aangedragen en waar ze nu gelijk antwoord op kregen, als het mogelijk was. De gasten van Gasten van de Raad konden ook bij de raadsvergadering blijven die om 20.00 uur begon.

Dat was een mooie tijd en natuurlijk is het voorbij maar of het nu beter of slechter is? Zeker door de oorlogen is alles veranderd maar wij als mensen veranderen niet.

Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.