Ilham Abarnouss, 12 jaar en leerling van de Pierre Bayleschool in Crooswijk had het gedicht getiteld ‘Vroeger en nu’ gemaakt:

‘Ik heb een goed leven / Zij hadden dat niet / Ik kan veilig naar school / Zij konden dat niet / Ik heb eten / Zij mochten dat niet / Ik kan veilig naar buiten / Zij konden dat niet / Overal zijn schoten / Schoten van verdriet / Overal zijn kreten / Kreten van, ik wil het niet / Overal zijn soldaten / Soldaten vol haat / Overal is oorlog / Oorlog op straat / En daar zijn weer die schoten / Die schoten van, ik weet het niet’.

Ilham mocht haar gedicht voorlezen tijdens de dodenherdenking bij het gedenkkruis aan de Boezembocht in Crooswijk, afgelopen woensdagavond 4 mei. Evenals vorig jaar hadden de heren Klaus Oordt en Dik Vuik tevoren op de Pierre Bayleschool verteld over de oorlog en het herdenkingskruis aan de Boezembocht en Rotterdamse dichteres Hester Knibbe had ook weer meegewerkt. Wim van Heemst (foto) leidde de plechtigheid.

Bekijk hier de foto’s gemaakt door Winish Chedi | Dodenherdenking Kralingen Crooswijk

Wim van Heemst en Ilham Abarnouss

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]