Op dinsdag 15 december heeft een 72-jarige vrouw boodschappen gedaan op de Zwart Jansstraat in Rotterdam. Ze is slecht ter been en loopt daardoor met een stok. Ze had de indruk dat ze vanaf de Zwart Jansstraat naar haar huis werd gevolgd door een man.

Toen ze thuis de portiekdeur achter haar sloot, stond daar plots een vreemde man aan de buitenzijde van de deur. Ze liet hem niet binnen, waarna hij boos tegen de deur schopte en wegliep.

Die avond werd ze rond 18.30 uur thuis gebeld. Een jonge vrouwenstem aan de lijn gaf aan dat ze van de thuiszorg was en vroeg ‘of ze vandaag al bij de vrouw was langs geweest’. De vrouw wimpelt haar af. Tien minuten later wordt er bij haar aangebeld. Dezelfde vrouwenstem geeft door de intercom aan dat ze slechts 5 minuten nodig heeft. De vrouw zou geld terugkrijgen omdat ze al enige tijd geen gebruik had gemaakt van thuiszorg. Na enig aandringen laat de 72-jarige vrouw haar toch binnen. De zogenaamde medewerkster vraagt het slachtoffer om een glaasje water omdat ze haar medicijnen moet innemen. Vermoedelijk is op het moment dat het slachtoffer in de keuken was, de bankpas uit haar handtas gestolen. De indringster maakt zich vervolgens snel uit de voeten.

Signalement indringster

  • blanke tot licht getinte vrouw
  • donkerbruine ogen
  • donkerbruin haar in een Paardenstraat en een lok van voren
  • wordt tussen de 25-27 jaar oud geschat
  • lengte ongeveer 1.62 meter lang
  • ze droeg een zwart truitje met een laag decolleté en zwarte knopen en daarover een driekwart strakke zwarte jas

Een uur later, omstreeks 19.45 uur, wordt het slachtoffer gebeld door een vrouw die zegt van de bank te zijn. Een eerlijke vinder had haar pinpas gevonden, zo vertelt ze. De vrouw had zich nog niet gerealiseerd dat ze haar pinpas miste, maar als ze in haar portemonnee kijkt, blijkt deze inderdaad verdwenen. Om een nieuwe pas aan te vragen was de pincode nodig, zo verzekerde de vrouw aan de telefoon. Het slachtoffer geeft haar pincode.

Als het slachtoffer de volgende dag bij haar bank informeert naar haar pinpas en deze daar niet blijkt te liggen, realiseert ze zich dat ze in de mailing is genomen. Helaas is er dan al een paar honderd euro van haar bankrekening afgeschreven…..

Op bewakingsbeelden zien we dat er op 15 december om 20.25 uur met de pinpas van het slachtoffer gepind wordt bij een pinautomaat op de Schubertlaan in Rotterdam.

Meer informatie en foto’s bij politie.nl