Rotterdam-Kralingen: Op dinsdag 25 juni staat Wagner voor de tweede keer centraal bij een concert in de Sint Lambertuskerk. Organist Henco de Berg, nationaal en internationaal bekend, improviseert op thema’s van de vier delen van ‘Der Ring des Nibelungen’. Voorafgaand aan het concert vindt een inleiding plaats door Menno Dekker, Wagnerdeskundige en lid van het Wagnergenootschap.

Miniring?
Leveren improvisaties over de vier hoofdthema’s van ‘De Ring’ een Miniring op? Dat zou zomaar kunnen. De blinde organist Henco de Berg gaat deze uitdaging aan. Hij bekwaamde zich in de improvisatiekunst ondermeer bij Arie J. Keijzer, Jan Welmers en Loïc Maillié. Met deze laatste heeft hij onlangs samen een CD uitgebracht, opgenomen in het Muziekgebouw Frits Philips. De Berg is hoofdvakleraar orgel en improvisatie in Tilburg en geeft in binnen- en buitenland concerten, onlangs nog in de Notre Dame in Parijs.

De achtergronden bij ‘De Ring’
Menno Dekker, Wagnerdeskundige en lid van het Wagnergenootschap, geeft een levendige toelichting op de achtergrond van de motieven uit ‘De Ring’, daarbij gebruik makend van de piano. Daardoor wordt duidelijk wat het verband is tussen enerzijds mythe, personen en begrippen van ‘De Ring’en anderzijds de muziek, die Wagner daarbij heeft gecomponeerd.

Waar en wanneer?
De inleiding door Menno Dekker op dinsdag 25 juni begint om 19.00 uur in het parochiehuis, gelegen tegenover de Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. Vanaf 18.30 uur is het parochiehuis geopend. Koffie, thee en andere drankjes zijn tegen een kleine vergoeding te verkrijgen. Het concert door Henco de Berg vangt aan om 20.00 uur. De deuren van de kerk openen om 19.30 uur. De toegang van zowel inleiding als concert is vrij, maar na afloop vragen wij u om een gift ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’. Voor meer informatie kunt u terecht bij Cintha de Vreede, 06-27536859 en lambertuskerk-rotterdam.nl.

Wagner in Kralingen