Lunch en beweging gecombineerd

Rotterdam krijgt een nieuwe vorm van ‘je stad ontdekken’. Het ‘Wandelwijk’ programma laat bewoners met nieuwe ogen naar de verborgen schatten in hun eigen wijk kijken.

Elke wijk heeft wel van die bijzondere plekjes en erfgoed waar bijna niemand het verhaal meer goed van kent. Maar dat verhaal is het wel waard om te ontdekken…

 

Bij Wandelwijk krijgen deelnemers een programma bestaande uit:

  • een lunch met exotische delicatessen
  • een beeldpresentatie over de geschiedenis van hun wijk
  • een wandeling van maximaal anderhalf uur met uitleg van een gids.

De lunch wordt verzorgd door Leylaskeukenhoekje (www.leylaskeukenhoekje.nl), de cateringservice die op elke gewenste locatie een lunch of diner kan verzorgen. De deelnemers krijgen tijdens de lunch een presentatie over de geschiedenis van het gebied waar zij gaan wandelen. Daarna volgt de wandeling.

Verrassingswandeling in Kralingen-West
Op woensdag 29 oktober wordt een verrrassingstocht georganiseerd door Kralingen-West. Deze wijk is weliswaar minder monumentaal dan Kralingen- Oost, maar ook over dit stadsdeel valt veel te vertellen. Er is nog veel te zien, als je maar Wandelwijk kralingen westweet waar je moet kijken… Historicus Dik Vuik neemt de deelnemers mee langs een aantal verrassende locaties in de wijk. Eeuwenoude sporen uit het verleden, de Brandgrens en stadsvernieuwing zullen gaandeweg passeren.

Tijdig aanmelden!
Het programma begint om 14.00 uur in de lunchruimte van Finansa Advies aan de Frits Ruysstraat 50-D in Kralingen. Aanmelden bij: Dik Vuik, 0610-080405 of dik.vuik@hetnet.nl – in verband met de catering vóór maandag 27 oktober, 12.00 uur ‘s middags!

Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen aan dit kleinschalige wandelen lunchevenement. De kosten zijn 14,50 per persoon. ‘Wandelwijk’ kan op afspraak in elke Rotterdamse wijk plaatsvinden.

(tekst: Dik Vuik)