Op maandag 7 juli wist Jeanet Vermeulen van Lijstenmakerij Linea, aan de Vlietlaan, nog niet of ze het zou redden. Een groot deel van de grootse expositie ‘200 Greatest Paintings’ in de Fenixloods op Katendrecht zou zij immers moeten inlijsten.

Haar partner Gerard van Drunen (links, vooraan) hielp gelukkig mee, maar toch… Een praatje met buurtbewoner Willem bracht wat ontspanning. Diens akita (Japans hondenras) draagt de naam Boya, wat volgens Willem ‘little fire’ betekent. De exositie 200 Greatest Paintings werd op donderdag 17 juli geopend, onder grote belangstelling. De collectie is door kunsthistorici samengesteld en bevat eigelijk alleen werken die we allemaal wel’s ergens hebben gezien, maar waar we zelden (vlak) voor hebben gestaan, in een museum bijvoorbeeld. Wij gaan niet allemaal naar het Prado in Madrid, het MoMA in New York of de Hermitage in St. Petersburg, toch? De grote meesters, van ca. 1500 tot nu, op een rij, prachtig gedrukt, op ware grootte (Het Laatste Avondmaal van Da Vinci blijkt gigantisch), fraai uitgelicht en voor een groot deel (80!) deskundig ingelijst door Linea. Jeanet Vermeulen leverde ook nog 110 spieramen, om de doeken op te spannen. Een aanrader, deze expositie, ter opfrissing van het collectieve geheugen.

Lijstenmakerij Linea Vlietlaan

200 Greatest Paintings vindt plaats in de Fenixloods op Katendrecht Rotterdam. De ingang bevindt zich aan de kadezijde. Adres: Veerlaan 9 t/m 13, 3072 AN Rotterdam. (op de routeplanner is het Veerlaan 13). Geopend: 7 dagen per week, van 10.00 tot 18.00 uur. Zie: www.200greatestpaintings.com of bekijk hier de foto’s van Winish Chedi.