Extreme droogte en hevige hoosbuien; hoe gaan wij daar nu én in de toekomst mee om? Op 6, 7 en 8 september zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam. Samen met buurwaterschap Hollandse Delta nemen wij u mee in de wondere waterwereld van Rotterdam en omgeving met al zijn uitdagingen.

Zomertips voor waterpret
Deze zomer lekker buiten genieten? Door ons hele gebied zijn er verschillende speelpolders en plekken waar jong en oud van de natuur en het water kunnen genieten. Bezoek een van de natuurspeeltuinen en speelpolders. Er zijn bomen, bosjes, takken, riet, water en zand om zelf mee te bouwen, slepen en stroompjes te verleggen.

  • We zetten er hier een aantal voor je op een rijtje:
  • De Speeldernis in Rotterdam • De kleine Rotterdammer in Rotterdam • Natuurspeeltuin Terbregge in Rotterdam • Speelpolder Hennipgaarde in de Eendragtspolder
  • Speelpolder Polderrijk in Krimpenerhout • Speelpolder De Bergse Vallei in het Lage Bergse Bos
  • Speelpoder de Tiendtuin in Ouderkerk aan den IJssel
  • Speeldernis Rotterdam Noord • Waterspeelplaats Hitland-Zuid

Wandelen, fietsen en roeien door de Eendragstpolder De Eendragtspolder tussen Rotterdam, Zevenhuizen en de Rottemeren is een gebied waar waterberging, natuur, recreatie en sport zijn gecombineerd. Deze polder zorgt ervoor dat mensen in de wijde omtrek droge voeten houden. We kunnen hier ruim vier miljoen m³ overtollig water bergen in tijden van extreme neerslag. Het gebied biedt daarnaast verschillende sport en recreatie mogelijkheden. Ontdek deze veelzijdige polder te voet op per fiets en maak gebruik van de Droge Voeten Route. U kunt de route vinden op www.hhsk.nl/eendragstpolder.

Gratis roeien
Wilt u graag de Eendragstpolder vanaf het water ontdekken? Maak dan gebruik van de internationale Willem-Alexander roeibaan. Via www.freerowing.nl kunt u gratis een roeiboot huren of voor een klein bedrag een clinic krijgen van een echte professional.

Tekst loopt door onder de afdeling

Tijdens het jongerenprogramma laten wij u zien hoe het watersysteem in de stad werkt.

Thema Wereldhavendagen
Het thema van de Wereldhavendagen dit jaar is ‘MariTeam’ en draait om samenwerking in en om het water. Met de klimaatverandering staan de waterschappen voor nieuwe uitdagingen. Om ervoor te zorgen dat wij nu én later veilig kunnen wonen, werken en recreëren, werken we samen met gemeentes, bedrijven en inwoners om met de gevolgen van klimaatverandering om te gaan.

Wij laten u graag zien aan welke uitdagingen wij werken in onze stand tijdens de Wereldhavendagen. U kunt ons vinden op de Kop van Zuid, aan de Wilhelminakade bij Hotel New York. De tent is het startpunt van ‘De duik in de waterwereld’. Wij laten u onder andere zien hoe wij de stad drooghouden bij hevige regen, hoe wij dijken sterk en veilig houden en hoe wij uw afvalwater zuiveren en daarmee energie opwekken. Bij alle onderdelen kunt u een festivalbandje scoren, kom langs en verzamel ze allemaal!

Jongerenprogramma op vrijdag Ben jij tussen de 10 en 16 jaar? Kom op de jongerendag vrijdag 6 september bij ons langs! Bij onze waterschapstent vind je een leuk en leerzaam programma. Op een interactief schaalmodel laten wij je zien hoe het watersysteem in de stad werkt. Je kunt bovendien experimenteren met methodes om de stad droog te houden tijdens een hevige regenbui.

Wandelen langs de waterwonderen van de stad Rotterdam? Doe de waterwandeling! Gratis te downloaden via www.hhsk.nl/waterwandeling.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.