Ella van Starrenburg geniet ervan als ze naar buiten kan voor een wandeling. Bij de Vrijwilligerswinkel (vrijwilligerswinkel.nl) weten ze dat en ze stuurden vrijwilliger Mounira Egal op Ella af, op vrijdag 28 mei, de eerste dag van ‘NLdoet’.  NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland – www.nldoet.nl.

Mounira Egal, Eric Piqué en Ella van Starrenburg

Mounira ging ’s middags met Ella naar het Kralingse Bos. De zon scheen heerlijk en dus werd besloten een lekker ijsje te halen bidBeach House aan het Langepad. Daar trof de Sterfotograaf hen en die zei geen nee toen hem werd gevraagd of hij ook een ijsje wilde?

Ella van Starrenburg is ‘90 jaar en 6 maanden’. Ze heeft een eigen appartement in Crooswijk en ze kan toe met 2 uur huishoudelijke hulp in de week. Die hulp komt van Aafje (www.aafje.nl). De boodschappen worden gedaan door buren. Ella: “Ik kan het niet meer alleen.” Ze is niet meer zo goed ter been en zonder de rollator kan ze niet. Mounira reed Ella natuurlijk in haar rolstoel naar het Kralingse Bos.

Ca. 3 jaar geleden overleed haar man. Hij werd ‘90 jaar en 2 maanden’. Ella: “We deden alles samen.” Helemaal alleen achtergebleven is ze niet. Ze is betrokken bij het wel en wee van haar 2 kinderen, 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Wegens corona zijn de contacten geminimaliseerd. Elke avond wordt ze gebeld door haar oudse zoon die alweer 65 jaar is. Ze is één keer gevaccineerd.

Mounira
Vrijwilliger Mounira Egal werkt als activeringscoach in Rotterdam en ze woont in Den Haag. Of ze dit vrijwilligersklusje doet in de baas z’n tijd? Welnee! Een diepe buiging voor Mounira.

Eric
Eric Piqué is een goede oude bekende van De Sterfotograaf. Zie: desteronline.nl/keihard-fluiten-naar-groenwerker. Hij werkt voor Stadsbeheer, was bezig bij Beach House en wilde wel op de foto met Ella en Mounira. Binnenkort meer over Eric, in De Ster en op De Ster Online.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.