We zijn superblij met alle reacties en hulp!

okt 10, 18 We zijn superblij met alle reacties en hulp!

Vanaf 1 januari dit jaar doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Wat meer gezelligheid kan individueel geboden worden, maar ook door middel van activiteiten. Wij bieden beide aan en staan altijd open voor nieuwe ideeën en initiatieven.

Oud-Hollandse muziek
Er is een nieuwe activiteit in voorbereiding. Een mevrouw heeft verteld dat zij middagen wil organiseren voor ouderen, met Oud-Hollandse muziek en wat lekkers erbij. Dit is nog wel pril, maar we gaan dat met haar voorbereiden, zodat haar initiatief iets bijzonders wordt waar de ouderen van kunnen genieten. We stellen u op de hoogte wanneer het gaat starten. Zij kan nog wat hulp gebruiken, dus vindt u dit leuk, meld u dan.

Honden (knuff el)wandelingen
De honden (knuff el)wandelingen zijn gestart en een succes. Samen wandelen met de eigen hond of lekker meewandelen zonder hond, het maakt dit groepje bijzonder. Wilt u meedoen? Belt u gerust.

Wijksteunvriend
Afgelopen maand hebben we weer een wijksteunvriend mogen toevoegen aan ons lijstje. Hij is de twintigste wijksteunvriend van de 25 die wij dit jaar zoeken.

Meneer gaat een oudere heer in de wijk helpen bij het boodschappen doen. Samen naar de winkel of als het niet lukt voor de oudere heer, dan gaat de wijksteunvriend even wat boodschappen doen en drinken ze samen een kop koffie of thee. Zo eenvoudig als hulp, maar o zo gewenst, dus we zijn erg blij met de inzet die meneer gaat geven.

Deze meneer was de 20ste wijksteunvriend van 2018, maar we zoeken er 25, vult u onze groep kanjers aan?

Denkt u er a.u.b. even over na, want wij weten dat ieder mens mooie kwaliteiten heeft en met die kwaliteiten een ander eenvoudig kan helpen. Wilt u eens nadenken wat u kunt doen voor een oudere met de kwaliteiten die u bezit? Het hoeft niet groot of veel te zijn. Iedere inzet is welkom. Laat het ons weten of kom langs voor een vrijblijvend gesprek.

Heeft u een idee en wat tijd om een oudere te helpen? Dan horen wij u graag! Belangrijk is wel om te weten dat een V.O.G. vereist is. De kosten van de VOG vergoeden wij.

Komende activiteiten van Super-Actief

  • 10 oktober Bezoek Open Dag Orchideeënkwekerij Moerkapelle
  • 11 november Concert Havenstad Operette

CONTACT:
Stichting Super-Actief Clara van Vliet 06-54362001 en/of Anita Kornman 06-11886979
website: www.super-actief.nl | www.facebook.com/SuperActief

(ingezonden mededeling Stichting Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *