Stop ontruiming – Steun ons nu!

Dit is een gezamenlijk bericht van de stichting Community Sailing Rotterdam en City Sailing / Zeilcentrum Henk van Gent. Zij zijn vorig jaar overeengekomen dat zij samen de wederopbouw van het Zeilcentrum aan de Kralingse Plas willen realiseren. De stichting zal vervolgens de activiteiten van Henk van Gent (nu 63) overnemen en wil die voor de komende 25 jaar continueren.

De gemeente startte een ontruimingsprocedure. 15 keer redde de rechtbank het Zeilcentrum van de door de politiek geplande ondergang. Nu is er een hoger beroep voor nodig bij het Gerechtshof in Den Haag.

Het Gerechtshof kan de ontruiming, vastgesteld op 1 oktober a.s., opschorten, maar… dat doet het Hof niet zomaar. Uw steun kan daarom van cruciaal belang zijn!

Waarom steun?
Verzoeken om opschorting van de ontruiming tot na de behandeling van het hoger beroep zijn door de gemeente afgewezen. De plannen van Community Sailing zijn er op gebaseerd dat de structuur van vrijwilligers, boten, IT, inloop van zeilers, jeugd en belangstellenden, behouden blijft en meegaat naar de nieuwbouw op dezelfde locatie. Nu ontruimen breekt die structuur volledig af en is ook niet zomaar weer op te bouwen. Anderzijds kan het ontmantelen, ontruimen en verkopen van bruikbare materialen en boten niet langer wachten als de gemeente bij ‘1 oktober’ blijft.

Drama
Het vooruitzicht dat de Kralingse Plas wordt beroofd van zijn zeilschool is heel ernstig. Dat schoolkinderen niet meer terecht kunnen om te leren samenwerken en natuurkrachten te doorstaan, is een drama. Afgezien nog van de recreanten en groepen die gewoon graag eens een zeilboot huren, een boottrip maken of zeilles nemen. Community Sailing organiseert al sinds 2006 samen met Zeilcentrum Henk van Gent schoolzeilen en buurtzeilen.

Eerste prioriteit is om aan verplichtingen jegens klanten te voldoen (o.a. Jeugdzeilweken tot 1 september en allerlei activiteiten in september). Vervolgens een maand later de onruiming… Dat is een vrijwel onmogelijke opgave!

Uitstel van de ontruiming geeft de gemeente en de stichting Community Sailing Rotterdam bovendien meer tijd om tot elkaar te komen. Die tijd is nodig, want er is ook goed nieuws: de stichting Community Sailing Rotterdam heeft twee weken geleden een constructief en prettig gesprek gehad met de gemeente. Inzet een ‘geruisloze’ overname van het Zeilcentrum door Community Sailing.

henk van gent zeilschool kralingse plas

Steun
Steunen van de ‘Vrienden van Community Sailing’ kan op de volgende wijzen: 1. Like onze pagina op facebook http://bit.ly/steun-ons-nu en deel een zelfgekozen tekst op onze tijdlijn. Ook kunt u een recensie schrijven op de Facebook pagina. Deel uw steun s.v.p. met uw vrienden op Facebook. 2. Maak een steunverklaring, want het Gerechtshof wil niet alleen van u weten waarom de ontruiming per 1 oktober opgeschort dient te worden, maar ook waarom de gemeente definitief geen toestemming zou moeten krijgen voor ontruiming, maar wel mee zou moeten werken aan een spoedige wederopbouw.

Zeiltegoed
Kies eventueel een categorie waar u onder wil vallen, zie: communitysailing.nl/commsail/Achtergrondinformatie Mail uw steunverklaring naar info@henkvangent.nl óf stuur uw steunverklaring per post naar Plaszoom 350, 3062 CL Rotterdam. Als dank voor uw steun ontvangt u van de stichting Community Sailing Rotterdam een waardebon met 10,- zeiltegoed, te gebruiken voor zeilles en verhuur tot (vooralsnog!) 1 oktober a.s. In deze Ster ziet u dat u ook van City Sailing / Zeilcentrum Henk van Gent een waardebon van 10,- zeiltegoed kunt krijgen. Dus 20,- zeiltegoed als dank voor uw steun. Met die 20,- zeiltegoed kunt u ook ‘betalen’ als u deze zomervakantie gebruik wilt maken van Budget Sailing en Zomerspecials. Volop zeilplezier deze zomer, 7 dagen per week voor iedereen tussen 6 en 66+. Dat moet zo blijven. Daarom vragen wij uw steun!

Stichting Community Sailing Rotterdam en City Sailing / Zeilcentrum Henk van Gent (tussen de Plasmolens), www.henkvangent.nl, Plaszoom 350, 3062 CL Rotterdam, tel. 010-4121098.

zeilschool van gent kralingse plas

henk van gent zeilschool kralingse plas aanbieding.