Vanaf vrijdag 19 juli 22.00 uur t/m maandag 22 juli 05.00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de parallelbaan van de Van Brienenoordbrug in de A16 richting Dordrecht. De parallelbaan is dit weekend afgesloten voor al het wegverkeer. Automobilisten worden omgeleid via de hoofdrijbaan van de A16 richting Dordrecht of via A20, A4 en A15. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten.

Asfaltwerkzaamheden
Tot aan de grote opknapbeurt van de Van Brienenoordbrug voeren we regelmatig onderhoud uit. Tijdens de werkzaamheden in juli vervangt aannemerscombinatie Sterk het asfalt op het kelderdek, wordt het asfalt op het beweegbare deel opgeknapt en wordt de asfaltlaag op het wegdek onder de boog volledig vervangen. Ook worden de stalen voegovergangen waar nodig gerepareerd. Ten slotte herstelt de aannemer de lussen in het wegdek voor de borden boven de weg en het gladheidsmeetsysteem.

Gunstige weersomstandigheden
Voor de uitvoering van de werkzaamheden is een minimum temperatuur en droog weer nodig. Daarom voeren we de werkzaamheden nog voor de winter uit. Hierdoor kan het verkeer komende winter weer over een veilig wegdek rijden.

Hinder voor scheepvaart
De brug wordt tijdens de werkzaamheden niet bediend voor de hoge scheepvaart. Hiervoor is een bericht aan de scheepvaart verzonden.

Verkeershinder in regio Zuid-Holland
We voeren deze zomer veel onderhoudswerkzaamheden uit rond Rotterdam. Dit zorgt langere tijd voor verkeershinder in de regio. Zo gaat deze zomer, van 15 juli tot en met 28 juli, het fietspad van de Van Brienenoordbrug dicht voor asfaltonderhoud. Op een later moment zal de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug nog aangepakt worden. Vanaf 12 juli tot 28 oktober wordt de A15 tussen Ridderkerk en Deil van nieuw asfalt voorzien en vanaf eind juli gaat de Heinenoordtunnel 2 weken dicht voor renovatie.

Hoe blijf ik op de hoogte?
Algemene informatie over werkzaamheden en omleidingsroutes is te vinden op de website van www.rijkswaterstaat.nl of de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Of bel met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Bereid u goed voor
Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging

(Persbericht Rijkswaterstaat)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.