Volgens PostNL worden er alsmaar steeds minder brieven verstuurd. Kunnen we dus toe met minder brievenbussen? Volgens PostNL wel. Of de ouderen het daarmee eens zijn, valt te betwijfelen.

In Crooswijk worden de brievenbussen aan de Veemarktstraat en de Veilingweg verwijderd. In Kralingen zullen de brievenbussen in de volgende straten worden verwijderd: Jericholaan, Plantagestraat, Charlotte de Bourbonlaan, Voorschoterlaan, Avenue Concordia, K.P. van der Mandelelaan, Klaas Kosterstraat en ’s-Gravenweg. Ook in het aangrenzende Prins Alexander sneuvelen nogal wat brievenbussen. Voor de brievenbussen in gehele gemeente Rotterdam kan het door PostNL meegestuurde overzicht worden geraadpleegd.

PostNL past netwerk brievenbussen in gemeente Rotterdam aan

Den Haag, 12 juli 2018 – PostNL past vanaf begin augustus in gemeente Rotterdam het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Voor iedereen bereikbaar
Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet  voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Veranderingen
Vanaf 4 augustus 2018 voeren we de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland  (Zuid) door. In de gemeente Rotterdam blijven 339 brievenbussen en verdwijnen er 139 brievenbussen. Op welke locaties brievenbussen blijven, staat in het bijgevoegde overzicht. De aanpassingen zijn eind augustus 2018 gerealiseerd.

Meer informatie

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Klik hier voor een overzicht van de brievenbussen in Rotterdam

Over PostNL
Wij zijn PostNL. Wij verbinden voor onze klanten de fysieke en online wereld. Zo verzorgen we de communicatie tussen mensen en bedrijven. We bezorgen zeven dagen per week pakketten en vijf dagen per week post. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 675.000 pakketten en 8 miljoen brieven. We bieden steeds meer nieuwe diensten door combinaties van slimme netwerken, digitale toepassingen en juiste communicatiekanalen. Hiermee willen we het dagelijkse leven voor onze klanten gemakkelijker maken. Als het eerste beursgenoteerde postbedrijf beschikken we over het grootste en modernste netwerk voor brieven, pakketten en e-commerce in de Benelux. Daarnaast zijn we actief in Duitsland en Italië. Bij PostNL werken in totaal ruim 44.000 mensen. In 2017 bedroeg onze omzet €3,5 miljard.

(ingezonden mededeling PostNL)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.