Van Kralingse Anita Lussenburg, perschef van het CHIO, ontvingen wij het bericht over haar Kralingse ouders Riet en Bep Lussenburg die onlangs hun 60-jarig huwelijksfeest vierden. Normaliter zou het feest hebben plaatsgevonden in woonzorgcentrum De Nieuwe Plantage in Kralingen maar omdat dat momenteel wordt gerenoveerd, zijn de bewoners, waaronder Riet Lussenburg, tijdelijk verhuisd naar De Koningshof in IJsselmonde. Dus geen felicitaties van (een lid van) de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk? Dat kon natuurlijk niet, dus stak gebiedscommissielid Jan Duijn 10 juli jl. de Maas over. Hij dronk gezellig een kopje koffie mee en sloeg de hem aangeboden taartpunt niet af. Hieronder het relaas van Anita:

Mijn vader, Bep Lussenburg is geboren op 4 april 1934 in de Willem van Hillegaersbergstraat in Hillegersberg. Mijn moeder Riet Lussenburg – Hardenbol, is geboren op 4 oktober 1934 in de Fuikstraat in Kralingen. Op 10 juli 1958 zijn zij getrouwd en hun eerste eigen (huur)huis was in de Schinkelstraat in Kralingen. Daar ben ik (enige dochter) geboren. Na enkele jaren verhuisden wij naar de IJsclubstraat. Toen het pand in de IJsclubstraat werd afgebroken zijn zij verhuisd naar de Boslandwerf in Kralingen. Daar woont mijn vader nog steeds. Mijn moeder is enkele jaren geleden verhuisd naar De Nieuwe Plantage. Mijn vader bezocht haar daar meestal op zijn fiets (m.u.v. slecht weer). Vanwege de renovatie zijn alle bewoners, en dus ook mijn moeder, van De Nieuwe Plantage nu tijdelijk verhuisd naar De Koningshof in IJsselmonde.

Mij ouders zijn allebei vele jaren actief geweest als zweminstructeur bij de Rotterdamse Watervrienden in het Oostelijk Zwembad. Daarnaast zijn ze ook beiden vele jaren vrijwilliger geweest bij De Nieuwe Plantage (ook mijn oma heeft daar ook de laatste jaren gewoond, tot aan haar overlijden)

10 juli is hun officiele huwelijksdag, op 17 juli a.s. hopen we met de bewoners en enkele familieleden en vrienden nog een klein feestje te vieren.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.