Leren met een WOW-factor, dat kan in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior Rotterdam. In het DHL Leercentrum kunnen basisschoolleerlingen die een positieve boost kunnen gebruiken, deelnemen aan het naschools programma Playing for Success.

Kinderen die (tijdelijk) minder zelfvertrouwen hebben, kunnen hierdoor gaan onderpresteren op school. Ze zitten niet lekker in hun vel en geven daardoor snel op als iets niet lukt of doen niet hun best omdat ze denken dat ze het toch niet kunnen. Voor deze kinderen kan het naschoolse programma Playing for Success Excelsior voor een flinke boost zorgen.

Persoonlijk leerdoel

Met een persoonlijk leerdoel gaan de kinderen met een bevoegd docent en een eigen coach aan de slag. De persoonlijke aandacht, maar ook de WOW-omgeving van het stadion van eredivisieclub Excelsior, geven de kinderen een duwtje in de rug. Kinderen gaan in het stadion en op het veld aan de slag en ontmoeten ook de voetballers van Excelsior. De succeservaringen tijdens het programma zorgen ervoor dat ze zelfvertrouwen krijgen.

De 11-jarige  Björn heeft deelgenomen aan Playing for Success en volgens zijn moeder met succes: ,,Hij is veel minder onzeker geworden, stapt nu op mensen af en durft voor de klas meer te ontspannen. De eerste keer vond hij het wel spannend, maar toen ik hem aan het einde van de middag ophaalde, was hij onwijs enthousiast. Hij heeft tijdens Playing for Success veel geleerd op allerlei

gebieden, met name samenwerken, concentratie en natuurlijk op het gebied van zijn leerdoelen: werken aan zijn zelfvertrouwen en beter presteren voor de klas.’’

,,Misschien wel het allermooiste was, dat ik van zijn meester te horen kreeg dat Björn zich uit zichzelf had aangemeld voor een mediatortraining op school. Hij heeft een opleiding gevolgd en de bedoeling is dat hij gaat helpen bij het oplossen van conflicten tussen leerlingen. Bijzonder hoe hij als verlegen en onzekere jongen gegroeid is naar iemand die op mensen afstapt en anderen met zijn overtuigingskracht probeert te helpen.’’

Dertien weken

Het programma Playing for Success duurt dertien weken en in deze periode komen de kinderen één keer per week na schooltijd naar ons leercentrum. Het vervoer van school naar het stadion wordt geregeld, de ouders/verzorgers moeten de leerling aan het eind van de dag wel zelf ophalen. Op deze manier kunnen zij ook zelf zien waar hun kinderen mee bezig zijn en welke vooruitgang zij boeken.

Aanmelden

Denkt u dat uw kind ook kan groeien door deelname aan Playing for Success? Neem dan contact op met de school van uw zoon of dochter. Zij kunnen uw kind aanmelden. Of neem voor meer informatie contact op met Playing for Success via Francien Zwaneveld, telefoon 06-19062365 of  e-mail f.zwaneveld@playingforsuccess.nl.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.