Soul Station is een akoestische jazzavond in Mart Café vernoemd naar het legendarische album van Hank Mobley. Iedere donderdagavond nodigt het Thijs Nissen Trio verschillende jazz all rounders uit voor een live concert.

Jazz zoals deze al bijna een eeuw bestaat: puur, uit het hart en swingend. Jazz viert het leven en onder het genot van een hapje, drankje en een goed gesprek wordt iedereen daarvan opnieuw doordrongen.

PROGRAMMA
Januari
05-01 Mart Café Presents: Soul Station
12-01 Tribute to Charlie “Yardbird” Parker
19-01 Mart Café Young Talent: Ian Cleaver op trompet.
26-01 Tribute to Hank Mobley

Februari
02-02 The American Songbook
09-02 The Music of Oscar Pettiford
16-02 Mart Café Young Talent (tba)
23-02 Soul Station Plays: The Blues

Soul Station akoestische Jazz in Mart Cafe
Mart Cafe het cafe van de markthal
Grote Markt 4&6
Elke donderdagavond in januari en februari.

Over Thijs Nissen
Thijs Nissen (1991) studeert Jazzmuziek aan Codarts. Hij groeide op in Venlo waar hij saxofoon leerde spelen in de lokale fanfareband. Jazz bestond er nagenoeg niet, maar gelukkig zijn saxofoon en jazz onlosmakelijk met elkaar verbonden en ontdekte hij het genre in zijn latere tienerjaren. Gegrepen door de schoonheid ervan besloot hij jazz te studeren in Rotterdam. Nu maakt hij zich nu hard voor meer jazzmuziek in Rotterdam. En dan geen grote concerten, maar juist zoals in Mart Café: gezellig, toegankelijk en een warm bad voor iedereen.

Over Mart Cafe
Mart Café is het café van de Markthal. Het café voert een kaart geïnspireerd op de Nederlandse keuken. In Mart Café eet je simpele gerechten of kies je voor ‘tappies’, een soort tapas maar dan op z’n Nederlands. Zo kun je alles proeven!

www.facebook.com
www.martcafe.nl