Kent u hem nog? Roel Pot, ooit regelmatig te horen op Radio Rijnmond, was vrijdag 1 maart te gast in ‘Brasserie De Courant’, gevestigd in het Van Donge & De Roo Stadion (in Kralingen zeggen wij ‘Excelsiorstadion’). Hij was geëngageerd door ‘Tafelronde 108’ uit Voorne (www.rt108.nl) om op te treden voor een gezelschap ouderen uit Kralingen-Crooswijk, die waren uitgenodigd voor de lunch, vooral afkomstig uit de ouderenhuisvestingen Hoppesteyn en Oostmolensteyn.

Roel is een specialist in de Rotterdamse straattaal en hij maakt graag mensen, die bijvoorbeeld afkomstig zijn uit de Achterhoek, in sneltreinvaart wijzer, zodat die kunnen ‘survivalen’ in Rotterdam. Niks ‘wc’, dat moet zijn ‘schijthuis’ en niks ‘kopje koffie’, zeg nou maar ‘bakkie pleur’. Roel ging veel verder dan dat in het gezelschap oudere en dus geharde Rotterdammers. Het draaide uit op een virtuoze demonstratie Rotterdams vuilbekken.

Tekst loopt door onder de foto’s

Tafelronde

De Tafelronde is een wereldwijde organisatie die wil bijdragen aan vriendschap en verbinding, aldus voorzitter van de afdeling Voorne, Kenneth Philips. Hij kent Sebby Klay van Excelsior Hospitality & Events. Zó kwamen de Voornenaren (?) terecht in Kralingen.

Tekst loopt door onder de foto’s

Bep Lussenburg

Op de twee laatste foto’s Theo Koning, lid van de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk, die na afloop nog het een en ander had te bepraten met Roel. Op de laatste foto kwam Bep Lussenburg, 84 jaar, er ook nog even bij staan. Die vertelde dat hij 40 jaar zwemles had gegeven, als vrijwilliger. In bejaardenhuizen, zoals hij zelf zegt, geeft hij nog les in gymnastiek. Ook laat hij daar oude beelden van Rotterdam zien met behulp van Powerpoint. Zie: desteronline.nl/60-jaar-getrouwd


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.