Zoek je een actieve yogavorm of ben je juist op zoek naar ontspanning en rust? Man, vrouw, jong, oud, stijf of lenig, sterk of minder fit? Ontdek de kracht van yoga en maak kennis met ons verrassend veelzijdige aanbod. Voor iedere yogaliefhebber is er wel iets te vinden bij Yoga met LEF!

Yoga is een eeuwenoude, allesomvattende levenswetenschap, waarvan de oorsprong in India ligt. Ontspanning, bewustwording, innerlijke rust, bezinning en zelfinzicht zijn kernwoorden binnen de yoga.  Je kunt het zien als een middel om je gedachten tot rust te brengen en je fysieke gezondheid te verbeteren, waardoor je lekkerder in je vel zit en je meer in balans bent/voelt met je omgeving.  Yoga brengt rust en ontspanning, zowel in je hoofd als in je lijf!

FIJNE LESSEN VAN PROFESSIONELE DOCENTEN, VERSCHILLENDE YOGAVORMEN
De lessen bij Yoga met LEF! zijn helder, praktisch, nuchter en soms uitdagend van aard. Het docententeam bestaat uit goed opgeleide, enthousiaste yogadocenten, die ieder op hun eigen manier, hun favoriete yogastijl uitdragen. Er zijn eindeloos veel yogavormen en voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, volgt hieronder van alle yogavormen uit het lesrooster van ‘Yoga met LEF!’een korte omschrijving. De beste manier om uit te vinden of yoga iets voor je is en welke yogavorm bij je past, is natuurlijk door het uit te komen proberen!

Hatha yoga
Hatha yoga is naast power yoga de meest bekende vorm van yoga in het westen.Tijdens een hatha yoga les worden de traditionele yogahoudingen (asanas) uitgevoerd, aangevuld met ademhalingsoefeningen, concentratietechnieken en meditatie. De asanas zijn goed voor het lichaam, geven energie en zorgen voor een ontspannen gevoel. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn de meeste klassieke yoga-oefeningen tamelijk eenvoudig uit te voeren. De grote kracht van yoga is bovendien dat iedereen het op zijn/haar eigen niveau kan beoefenen.

yoga-met-lef03

Lu Jong Yoga
Lu Jong is “meditatie in beweging”. Deze Tibetaanse bewegingsleer is 8000 jaar geleden ontstaan met als doel zelfheling. Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden, en waarvan het effect al heel snel voelbaar is. Door een combinatie van vorm, beweging en ritmische ademhaling verzorgen we op een zachte manier de wervelkolom en openen subtiele lichaamskanalen. Zo worden blokkades zachtjes losgemaakt en kan de energie weer stromen.

Saswitha yoga
In Saswitha yoga (een vorm van hatha yoga) staat de adem, als verbinding tussen lichaam en geest, centraal. In de lessen word je uitgenodigd om te oefenen naar eigen kunnen, zonder oordeel.
Zowel kracht als souplesse komen aan bod in de asana’s. Je verhoogt je lichaamsbewustzijn en ontdekt wat stilte voor je kan betekenen. Heldere instructies nodigen je uit de adem en beweging met elkaar te verbinden.

Do In yoga
Met Do-In Yoga versterk je spelenderwijs het fysieke middelpunt van je lichaam, je Hara (Japans voor buik én persoonlijkheid). Het is een bewegingsgerichte vorm van yoga: activiteit (yang) en lichaamsbewustwording (yin) wisselen elkaar af. Do-In is geschikt voor iedereen die graag wil bewegen, meer energie wil hebben, lekkerder in zijn of haar vel wil zitten, de  lichaamshouding wil verbeteren, meer geestelijke kracht wil opbouwen, herstelt van een blessure, of op een aangename en zachte manier met zijn of haar lichaam bezig wil zijn.

Restorative yoga
Bij deze yogavorm wordt het hele lichaam door yogaprops (o.a. dekens, kussens, bolsters) ondersteund in de houdingen, waardoor het lichaam volledig kan ontspannen. Het gaat niet meer om leniger en krachtiger worden of meer conditie krijgen, maar om diep te (leren) ontspannen en rust te ervaren. Deze les is ideaal na een vermoeiende werkdag of voor mensen met bijvoorbeeld blessures, die wat meer moeite hebben met bewegen.

Anusara yoga
Anusara yoga is een moderne vorm van hatha yoga, die is gebaseerd op tantrisch-filosofische principes en gebruik maakt van de Universele Principes van Uitlijning (Alignment). De non-dualistische tantra filosofie* gaat uit van het goede in de mens en het leven en ziet alles wat op ons pad komt als iets dat er is om ons te laten leren, groeien en genieten. Belangrijke aspecten in de lessen zijn daarom plezier, vreugde, licht, openheid, verbinding en eenheid. De Principes van Uitlijning leiden tot uitgebalanceerde houdingen waarin deze vreugdevolle, dansende energie in ons lichaam en ons hart ervaren kan worden. De hatha yogalessen (asana practice) op maandag en woensdag zijn gebaseerd op elementen uit de Anusara yoga.

LESROOSTER YOGA MET LEF! vanaf 26 oktober 2016

yoga-met-lef01
WORKSHOPS EN ANDER AANBOD BIJ YOGA MET LEF!
Naast de reguliere, wekelijkse lessen biedt Yoga met LEF! nog vele andere verrassende, inspirerende activiteiten. Dit varieert van speciale yogaworkshops tot het organiseren van een ‘Slaap Challenge’. Deze laatste vanuit de overtuiging dat we door de vele prikkels en eisen die het leven in de huidige tijd aan ons stelt, we haast verleerd zijn te ontspannen en slapen. Dit terwijl slaap essentieel is voor een goede gezondheid. Je leest er meer over op onze website: http://www.yogametlef.nl/workshops/yoga-en-slaap-verdiep-je-in-slaap/

De slaapchallenge is afgelopen maandag gestart, maar je kunt nog gerust instromen. Komende zondag vindt de eerste van vier ‘Yoga en Slaap’ workshops plaats. Een mooi moment om te starten en je (in) slaap te verdiepen.

VROUWENPOWER!
Een andere bijzondere activiteit, waar ik graag even aandacht aan geef, is de maandelijks terugkerende ‘vrouwencirkel’. Zelf kwam ik in de yogaschool in Thailand voor het eerst in aanraking met vrouwencirkels; het samenkomen met vrouwen was voor mij een heerlijke openbaring. Uitwisselen op zielsniveau, vanuit het hart, in geborgenheid, wetende dat wat je ook deelt, als een ‘geheim’ behandeld wordt. Herkenning en erkenning zijn twee ingrediënten die het samenkomen als vrouwengroep zo krachtig maakt.

De uitgangsgedachte achter deze cirkels is dat er verbinding ontstaat en we krachtiger onszelf kunnen voelen als we ons afstemmen op de gezamenlijke, vrouwelijke oerkracht. In de cirkel is ruimte voor speelsheid, zachtheid, sensualiteit, openhartigheid, liefde en kwetsbaarheid. Eigenlijk is er ruimte voor alles wat in jou leeft. Alles mag er zijn. De werkvorm die we toepassen, is de oude ceremoniele techniek van de ‘sharing circle’. De cirkels zijn een bijzonder ervaring en ik hoop dat er zich meer mooie vrouwen bij onze cirkel aansluiten om zich te verbinden met hun prachtige vrouwelijke energie en kracht en elkaar.

Dit (na)jaar vinden nog twee vrouwencirkels plaats. De eerste op zondagmiddag 6 november. Van 14.00 tot 16.30u. Ben je vrouw en voel je in jou ook het verlangen naar verbinding; voel je welkom om het talent van jouw vrouw-zijn met ons te delen. Ik kijk er naar uit je te ont-moeten.

Aanmelden is fijn: info@yogametlef.nl

yoga-met-lef04

MANNEN EN YOGA
Helaas mannen, de vrouwencirkel is echt verboden terrein voor jullie. Maar tegen jullie zou ik graag toch ook nog even apart iets willen zeggen. Iets waar ik blij van word, is dat in mijn hatha yoga lessen op maandag- en woensdagavond steeds meer mannen enthousiast mee komen doen. Vorige week waren de mannen zelfs ruim in de meerderheid!

Wist je dat yoga in India oorspronkelijk vooral door mannen werd beoefend? Sommige series en houdingen zijn zelfs onmogelijk voor (de meeste) vrouwen om uit te voeren. Yoga is echt absoluut niet voor watjes! De hatha yoga lessen op maandag en woensdag hebben de toevoeging ‘asana practice’ gekregen. Deze lessen zijn lekker fysiek en uitdagend, gebaseerd op elementen uit de Anusara Yoga. Tsja, meer dan dat verklap ik niet; kom het zelf maar ervaren!

AANBIEDING
Voor wie in de periode van de herfstvakantie tot de Kerst voor het eerst een (proef)les komt volgen bij Yoga met LEF! en daarbij een vriend, familielid of collega weet te enthousiasmeren om samen te gaan, doet voor 2 personen slechts 1 donatie aan het einde van de les. De waardebepaling achteraf kent een richttarief tussen de €5,- en €15,-. Deze actie loopt van 24/10 t/m 23/12 2016 en geldt alleen voor de lessen uit het reguliere lesrooster (niet voor workshops of de vrouwencirkel).

Tot ziens bij Yoga met LEF!

Yoga met LEF!
Rusthoflaan 56
3034 XM Rotterdam
www.yogametlef.nl
info@yogametlef.nl

T: 06-22291573