Succesvol vakantieschool programma organiseerde in herfstvakantie dag voor kinderen met kanker

Als je werkt als een paard, dan kun je veel bereiken. En als je werkt mét een paard, dan heb je gegarandeerd een fijne en leerzame dag. Vanuit die gedachte organiseerde de Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam op donderdag 19 oktober een bijzondere dag voor kinderen met kanker. Dit project in het kader van Werken als een Paard Vakantieschool werd mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en ADP Nederland. 12 kinderen tussen 6 en 12 jaar volgden deze dag een leuke, ontspannen en leerzaam programma. Ze gingen kijken naar een theatervoorstelling, bij de Rotterdamsche Manège paarden poetsen, een taart maken voor de paarden en – als ze dat wilden – natuurlijk ook paardrijden.

Rondje Rotterdam
Hun ouders kregen op deze dag een uitje in Rotterdam aangeboden. “Als je kind kanker heeft (gehad), dan kan het niet anders dan dat dit een enorme impact heeft op het gezin. Ontspanning voor kind én ouders is dan enorm belangrijk. Het is heel fijn om op deze manier iedereen een mooie en bijzondere dag te kunnen bezorgen. Daarom werkt ADP graag mee aan dit initiatief In het kader van de samenwerking met VOKK” aldus Martijn Brand, Algemeen Directeur ADP Nederland.

Zomervakantie 2018

Tijdens de zomervakantie van 2018 krijgt het programma mogelijk een groter vervolg en krijgen meer kinderen de kans om deel te nemen aan het programma.

Bekijk hier meer foto’s

Samenwerkende organisaties
Werken als een Paard is een initiatief van Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam. Deze stichting initieert verschillende activiteiten voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het programma voor kinderen met kanker is samen met Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en ADP Nederland samengesteld. De organisatie van dit project was in handen van de Hippische Alliantie Rotterdam (een alliantie tussen de Rotterdamsche Manège, het CHIO Rotterdam en Rijvereniging de Hazelaar) in nauwe samenwerking met Horses&Co.

Meer informatie:
Volg Werken als een Paard op Social Media:
Facebook      : @werkenalseenpaard
Twitter           :  @werkenaepaard
Instagram     :  @werkenalseenpaard

(bewerkte tekst  Hippische Alliantie Rotterdam)

Afgelopen donderdag, 19 oktober, was de Sterfotograaf er even bij. Of hij ook gewerkt heeft als een paard? Oordeelt u zelf. Hij weet nu waar een paardentaart uit bestaat: brood (volkoren), winterpeen, stukjes appel, en ‘slobber’. Slobber? Dat bestaat weer uit: muesli, zemelen, zaadjes en water. Een hele stoet ‘paardenmeisjes’ uit Rotterdam e.o. hielp mee aan de uitvoering van het uitgebreide programma en de bedenker van het evenement Fred Rozendaal (directeur EK springen, dressuur en paradressuur 2019 – in Rotterdam!) liep tevreden glimlachend rond. Marleen Warmerdam van de Hippische Alliantie: “We richten ons ook op basisschoolkinderen uit de Rotterdamse ‘focuswijken en kinderen met autisme’.

Bekijk hier meer foto’s

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.