In verpleeghuis Pniël aan de Oudedijk zijn de werkzaamheden in volle gang om een polikliniek op de begane grond te vestigen. Deze nieuwe polikliniek komt in de plaats van een deel van de Havenpolikliniek in Rotterdam Centrum.

Begin dit jaar maakten het IJsselland Ziekenhuis en Lelie zorggroep al bekend dat in Pniël een polikliniek wordt gevestigd. Aanleiding is de aanstaande sluiting van de huidige Havenpolikliniek aan de Maas en het Haringvliet, Rotterdam Centrum. De hier gevestigde poli’s van het IJsselland Ziekenhuis komen binnen zeer afzienbare tijd naar Kralingen.

In verpleeghuis Pniël van Lelie zorggroep wordt momenteel ruimte gemaakt op de begane grond. Door efficiënter gebruik te maken het pand kunnen  ruime gespreksruimtes en behandelkamers voor de nieuwe polikliniek worden gecreëerd. Daarnaast komt er in Pniël ook een volledige radiologie afdeling waar röntgenfoto’s, echo’s, CT-scans en MRI’s gemaakt kunnen worden.

Alleen inpandige verbouwing

De verbouwing vindt alleen inpandig plaats. Hierbij wordt vanzelfsprekend geprobeerd om eventuele overlast voor de buren zoveel mogelijk te voorkomen.

Volgens de planning zullen de poliklinieken van het IJsselland Ziekenhuis in Pniël medio januari 2021 openen. Huidige patiënten van het ziekenhuis worden hier nu al over geïnformeerd.

Contact

Heeft u vragen over de verbouwing en vestiging van de poliklinieken in Pniël?  Mail deze dan naar communicatie@ysl.nl  In de volgende editie van De Ster en/of op desteronline.nl kunt u meer lezen over de samenwerking van het ziekenhuis en Lelie zorggroep in Kralingen en welke voordelen dit voor u als wijkbewoner kan bieden.

(ingezonden mededeling Lelie zorggroep)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.