Dinsdagmorgen 20 juli bezocht wethouder Michiel Grauss (armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg) het uitgiftepunt van de Voedselbank in de Hoflaankerk in Kralingen. Sinds een aantal maanden zijn er op dinsdagmorgen bij de Voedselbank in de Hoflaankerk een of twee mensen van het gemeentelijke projectenteam Bureau Frontlijn (rotterdam.nl/wonen-leven/frontlijn) aanwezig. Klanten van de Voedselbank kunnen hen benaderen voor hulp bij (financiële) problemen. Dit project van Frontlijn was succesvol genoeg om overgenomen en gecontinueerd te gaan worden door Hulpteam Geldzaken (rotterdam.nl/wonen-leven/hulpteam-geldzaken).  Wethouder Grauss kwam op bezoek bij de Voedselbank om in de praktijk te zien wat de Voedselbank doet en hoe de mensen van de gemeente hulp bieden.  Hij ging in gesprek met de mensen van de gemeente, van de Voedselbank en met sommige klanten van de Voedselbank. (bewerkte tekst Voedselbank Kralingen)

‘Kindertassen’
Namens de Voedselbank in de Hoflaankerk zijn dinsdag 20 maart aanwezig Liesbeth de Boer, Leonard de Vos en Wouter van der Bas, allen diakens van de Protestante Kerk Kralingen. Nel Frankhuizen en Adrie Braber zijn twee van de vrijwilligers.

Voor de ‘vaste klanten’ staan 55 kratten klaar, gevuld met allerlei etenswaren. Uit koelboxen worden die aangevuld met diepvries – en gekoelde producten.

Voor de kinderen die niet op vakantie gaan zijn er een flink aantal kindertassen. Daarin spelletjes, een vakantie(doe)boek, schriftje, kleurstiften, e.d.

Antigeen sneltest
Per persoon kan de inhoud van één krat worden meegenomen, voor gezinnen die van twee kratten. De inhoud op dinsdag 20 juli: tomatensoep, 2 halfjes bruinbrood, 2 zakken geschrapte wortelen, zakje pastinaken (zgn. ‘vergeten groente’, soort wortel), antigeen sneltest (!), druiven, tomaten, 4 paprika’s, zak chips, zakje koekjes, fles sinaasappelsap, 3 zakjes gedroogde mediterrane groenten, te gebruiken bij de bereiding van kip, kleine ‘snoeppaprika’s’, grootverpakking kauwgum en een heet sausje. De inhoud van de kratten varieert van week tot week.

In de scootmobiel, Jethro van den Oever. Hij komt wekelijks naar de Voedselbank in de Hoflaankerk en woont ‘begeleid’ in De Esch. Met de oranje paprika’s, Yalemtesfa Kebede, afkomstig uit Ethiopië en 20 jaar woonachtig in Nederland. Zij staat onder bewind.

Leonard de Vos: “De mensen die hier komen hebben vaak verschrikkelijk veel pech gehad in het leven. Ik zou het ook niet hebben gered. Daarnaast is er natuurlijk de categorie die zich niet kan aanpassen.”

Foto’s hoge resolutie hier

 

Grauss was langdurig in gesprek met een van de cliënten die vond dat hij niet goed behandeld was door het (gemeentelijke) Regionaal Bureau Zelfstandigen. De wethouder hoorde het geduldig aan. Hij verklaarde bezoekjes zoals aan de Voedselbank absoluut noodzakelijk om voeling te krijgen en te houden met de praktijk van alledag.

Cliënt, vrijwilliger of donateur worden? Kijk op: www.voedselbank.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.