Anita Kornman en Clara van Vliet runnen welzijnsorganisatie Super-Actief in De Esch. Vanaf 1 januari 2018 doet Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds (oranjefonds.nl/samen-ouder) met het project Wijksteun in De Esch. Eenzaamheid bij ouderen voorkomen en tegengaan, dat is de bedoeling. Daarvoor worden zgn. Wijksteunvrienden ingezet. Vrijwilligers uit de buurt die zich bekommeren om de medemens. Clara en Anita hebben hebben laten zien dat hun methode werkt en die is nu beschreven in het boekje ‘Wijksteun Super-Actief  –  Sociaal werk van hart tot hart’. De kern van de methode: kleinschalig werken en creatief zijn met regeltjes. Wat ook naar voren komt is dat degene die hulp krijgt zich tot hulpverlener kan ontpoppen. Heeft niet elk mens minstens één talent? Anita en Clara zouden het prachtig vinden als dit initiatief op heel veel andere plekken vorm zou krijgen.

Rotterdamse wethouder Sven de Langen was aanwezig bij de presentatie van ‘Wijksteun Super-Actief  –  Sociaal werk van hart tot hart’, op vrijdag 26 juni in Wijktuin De Esch. Anita Kornman overhandigde hem het eerste exemplaar en bedankte de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk voor de steun.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

‘Wijksteun Super-Actief  –  Sociaal werk van hart tot hart’ kost 14,50 en kan besteld worden op: www.super-actief.nl

Contact: Stichting Super-Actief; Anita Kornman 06-11886979, Clara van Vliet, 06-54362001; website: super-actief.nl | facebook.com/SuperActief


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.