Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Met steun van het Oranjefonds, Fonds Sluyterman van Loo en RCOK kunnen we ook tijdens de zomervakantie een programma voor ouderen aanbieden in De Esch. Vaak gaan de kinderen op vakantie en zijn ouderen een periode wat meer alleen. Met dit programma bieden we wekelijks twee keer extra gezelligheid. We zijn blij dat we dit kunnen doen en we hebben er dan ook met veel plezier een afwisselend programma van gemaakt.

Alleen helpen met het zomerprogramma?
Om dit programma waar te kunnen maken zijn we op zoek naar Wijksteunvrienden die bij een of meerdere activiteiten willen helpen. We zoeken mensen die een rolstoel willen duwen bij de wandelingen die bij ‘Gluren bij de buren’ horen, of bij een wandeling naar het Zalmhuis en wat chauff eurs met auto die wat ouderen willen rijden, maar ook bij andere activiteiten bent u zeer welkom. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om na de zomer te helpen, maar bent u toevallig vrij tijdens deze vakantieperiode en u wilt eenmalig helpen? Dan vragen wij u te reageren. Want vele handen maken licht werk.

4 nieuwe Wijksteunvrienden
Wat een fantastische reacties krijgen wij toch! Afgelopen maand hebben zich 4 nieuwe Wijksteunvrienden aangemeld. De eerste twee zijn ook al gematcht met een oudere. Door de aanvulling van deze lieve mensen zijn we nu nog op zoek naar 12 nieuwe wijksteunvrienden. Bent u daar een van?

Wij kunnen alleen maar dankbaar zijn dat zoveel mensen met ons het mooie werk compleet maken. En echt, we maken samen het verschil. We horen werkelijk reacties als “jullie hebben me uit de put geholpen” of “jullie hebben hart voor de zaak en hebben oprechte belangstelling en geven vertrouwen, wat ik enorm waardeer”. Dat verschil gaan we ook weer maken in de zomervakantie. Helpt u mee?

Tekst loop door onder het programma

De muziek Bingo was super vrolijk!
Het bedrijf Lendahand heeft afgelopen week een Muziek Bingo georganiseerd in Mazesteyn. Wat was dat een vrolijke boel! Er waren 44 mensen van Mazesteyn en uit De Esch op af gekomen. Er werd volop gezongen om de liederen die gedraaid werden te herkennen en vervolgens op de Bingokaart af te strepen. We hebben genoten van een lekkere hapjes en drankjes en aan het einde was er nog voor iedereen een leuke plant om mee naar huis te nemen. We hebben genoten! Dank Lendahand!

CONTACT: Stichting Super-Actief Clara van Vliet 06-54362001 en/of Anita Kornman 06-11886979 website: www.super-actief.nl | www.facebook.com/SuperActief

 

 

 

 

 

(ingezonden mededeling Stichting Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.