Het Rotterdam & de natuur van Willem van Hest, een expositie en een voordracht met projecties in Trompenburg tuinen & arboretum. Willem van Hest, Rotterdams beeldend kunstenaar, exposeert in de maand april.

’Mijn balkon met uitzicht op de Erasmusbrug, de Willemsbrug en het Worldportcente’

Op 10 april houdt hij een voordracht over zijn werk. Inloop 15.30 uur, iedereen is welkom! Het bijwonen van de voordracht van Willem van Hest is gratis.

Willem van Hest: ‘Al meer dan tien jaar is Rotterdam een belangrijk onderwerp van mijn tekeningen, zeefdrukken en schilderijen. Toen ik werd uitgenodigd om tentoon te stellen in Trompenburg, merkte ik dat er heel vaak natuur in mijn Rotterdamse werk zit. Ik ben in Rotterdam geboren en ik heb daar op verschillende plekken met altijd veel plezier gewoond en gewerkt. Was dat in het begin van mijn leven in het westen van de stad, rondom de Binnenweg en de ’s Gravendijkwal, nu woon en werk ik al vele jaren in Kralingen. Ik ben eigenlijk nooit langer dan een paar maanden weggeweest uit Rotterdam.

Willem-van-Hest-2
‘Dit is één van de vier panelen op de buitenmuur van de Bavokring basisschool aan de Willem Ruyslaan, die ik met twee collega’s heb gemaakt.’

Als ik naar een van de eerste foto’s van mezelf kijk, dan zit ik op schoot bij mijn oma. Mijn moeder zit ernaast. Die tuin, de planten en bloemen, dat was haar lust en haar leven. Ik ben er dus mee opgegroeid. Het is vast vandaar dat er zoveel natuur zit in mijn Rotterdam. Zoals in de zeefdruk die mijn balkon voorstelt in Kralingen met potten met een agave en een yucca en uitzicht op de Kop van Zuid met onze beroemde bruggen.

Daarover en ook over workshops met kinderen waarin ik de tulp als prachtig multicultureel symbool heb gebruikt, gaat de voordracht die ik geef als opening voor mijn expositie in Trompenburg.’

vanaf 2 april t/m 3 mei 2016: solo-expositie Willem van Hest: zeefdrukken, tekeningen, boeken en schilderijen

Gaat u de tuin in?
De tuin is op 10 april geopend van 10 tot 16 uur, toegang hiervoor is € 6,25, Museumkaart en Rotterdampas gratis.

logo trompenburg
Trompenburg tuinen & arboretum

Honingerdijk 86, Rotterdam-Kralingen,
geopend:  ma 12-5 uur ; di – vr, 9-5 uur ; za & zo 12-4 uur;