Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

In maart hebben we weer een nieuwe Wijksteunvriend mogen verwelkomen, zo fijn dat er steeds meer mensen iets voor een oudere willen doen. En weet u, dat kost echt beperkt tijd. Met 2 uurtjes per week breng je vreugde en vaak een onderbreking van de dag voor een oudere. Afgelopen maand is er een meneer gaan schaken met een oudere uit de wijk. Ze zijn flink aan elkaar gewaagd! We krijgen dan bericht van de oudere dat hij al 5 keer geschaakt heeft en hij het zo geweldig vindt. Daar doen wij het voor! U ook?

Pannenkoeken
In maart zijn we als grote activiteit gaan wandelen in het Euromastpark en we zouden aansluitend varen met de Pannenkoekenboot. Maar helaas stormde het op die dag zo erg dat we de wandeling aangepast hebben naar een wandeling onder de Maas door in de voetgangerstunnel en hebben we aansluitend pannenkoeken gegeten in een boot die niet kon gaan varen. Dat was te gevaarlijk. Maar ondanks deze tegenslag hebben we het allemaal heerlijk gehad. De wandeling door de tunnel bleek voor een aantal mensen leuke herinneringen op te leveren, want in hun schooltijd was dat een onderdeel van de schoolreis en een ander was nog nooit in de tunnel geweest. Het was een super gezellig uitje.

Wijksteunvrienden
We zijn dit jaar gestart met het zoeken naar 20 Wijksteunvrienden en er hebben zich in intussen 3 aangemeld, dus we gaan verder op zoek naar nog 17 wijksteunvrienden. Misschien bent u daar een van?

Bent u degene die misschien ook van Bingo houdt en een dame mee wilt nemen? Of houdt u van een bordspel en wilt u dat spelen met iemand? Houdt u meer van kunst en cultuur en wilt u een dame meenemen naar een museum of iets anders? Dit zijn de vragen waar we nu mee bezig zijnen die nu het verschil maken in het leven van deze mensen.

Twijfelt u nog of wilt u iets anders doen? Wilt u een workshop geven? Bel ons dan en kom vrijblijvend praten, want er zijn vele manieren waarop we ouderen (en soms ook jongere mensen) wat meer gezelligheid kunnen bieden.

Maandelijkse activiteiten
Super-Actief organiseert ook maandelijkse activiteiten in het weekend omdat dat meestal een saaie dag is voor ouderen. Afgelopen zaterdag hebben we twee workshops gedaan er kon gekozen worden voor bloemschikken of bonbons maken. Ook dat was erg gezellig!

16 en 17 mei doen we mee aan de Rolstoel Tweedaagse met de start in de Esch. Kosten 2.50 per persoon en een rolstoel huren kan dan voor 1 euro.

26 mei gaan we naar Smartlap tot Opera, dit evenement wordt mede georganiseerd door de bewoners van het Slachthuisterrein maar daar sluiten we gezellig bij aan. Dat is zo ontzettend leuk dat we graag de mensen uit De Esch mee nemen.

Elke donderdagmorgen is het Koffietijd, een inloopochtend waar iedereen welkom is voor en kop koffie of thee. We praten met elkaar, of spelen een spel of we doen een activiteit. Vorige week hebben we heerlijk met elkaar platen gedraaid, gezongen en gedanst. Het is altijd heel gezellig. Komt u ons helpen?

CONTACT:
Stichting Super-Actief
Clara van Vliet 06-54362001 en/of Anita Kornman 06-11886979

website: www.super-actief.nl | www.facebook.com/SuperActief

 

 

 

 

 

(ingezonden mededeling Stichting Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.