Vrijdag 6 januari vertrok een delegatie van bewoners van de Pompenburgflat en sympathisanten, aangevuurd door Emin Başoĝlu van de SP, te voet naar het hoofdkantoor van huisbaas Havensteder aan de Scheepmakerspassage. De tocht voerde over de Binnenrotte. Aan de Scheepmakerspassage had men op ze gerekend. Bestuurders Hedy van den Berk, Bart Kesselaar en Sander Uiterwaal stonden de bewoners en Emin te woord. De bewoners wilden Havensteder laten weten dat zij de strijd niet opgeven. Zij tegen de sloop van de Pompenburgflat.

Ontwikkelaar RED Company wil de Pompenburgflat en nog twee aansluitende kantoor/bedrijfsgebouwen aan het Hofplein en de Coolsingel slopen en daarvoor in de plaats het complex RISE neerzetten dat plaats biedt aan 1.400 woningen i.p.v. de 226, sociale huur, van de Pompenburgflat.

De bewoners kunnen terugkeren in de nieuwbouw, met het aantal vierkante meters die zij nu hebben en voor de huur die zij gewend zijn. Van de overige woningen zijn de huren hoger tot veel hoger. De gemeenteraad van Rotterdam vindt het een prima plan. Echter, met de Pompenburgflat, neergezet in de 80-er jaren, is bouwkundig niks mis en de bewoners/actievoerders praten dus van kapitaalvernietiging. Hedy van den Berk en haar collega-bestuurders wijzen op het enorme woningtekort. Emin bracht naar voren dat er ook op een andere plek gebouwd zou kunnen worden. Ja, maar dan zou de ontwikkelaar misschien wel naar een andere stad gaan, volgens de bestuurders van Havensteder. Hoe kan je woningen afbreken die nog goed zijn en waar mensen naar hun zin in wonen? In maart of april van dit jaar neemt Havensteder het besluit of ze al dan niet de Pompenburgflat willen laten slopen.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

riserotterdam.com

rechtopdestad.nl/pompenburg-slopen-is-kapitaalvernietiging-en-niet-duurzaam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.