Het echtpaar Wortelboer is de winnaar van de hoofdprijs van de BKO (foto)prijsvraag (gepubliceerd in De Ster van 1 december jl.) maar was helaas niet aanwezig om die in ontvangst te nemen, afgelopen donderdagavond tijdens de nieuwjaarsborrel van Bewonersvereniging Kralingen Oost in ‘De Jockeyclub’, in de Rotterdamsche Manège. Wél aanwezig waren de heren Nico Sacré, Dim van Marle en mevrouw Els van Vollenhoven.

Zij stuurden óók goede oplossingen in en mochten elk een puike fles wijn mee naar huis nemen. De hoofdprijs? Het boek ‘Atlas Kralingen – 2,5 km2 geschiedenis’, geschreven en samengesteld door Kralinger Arie van der Krogt. Die legde nog ‘s uit hoe de welvaart van de 17e eeuw in ons land mede mogelijk was door de beschikbaarheid van veel energie, te weten turf. Tussen Amsterdam en Rotterdam was het ooit een en al water als gevolg van de afgravingen.

BKO (foto)prijsvraag

De Kralingse Plas is daar een overblijfsel van. Arie van der Krogt schrijft niet alleen maar zingt, al heel lang, zijn eigen liedjes, en dat deed hij ook, met veel succes, in De Jockeyclub. Die liedjes gaan doorgaans over Rotterdam. In het enigszins satirische ‘Prinsenland’ kon menigeen zich goed herkennen. Desalniettemin was een stormachtig applaus zijn deel. Zó stormachtig dat dringend werd verzocht ‘zachtjes te klappen voor de paarden’. Foto: Arie van der Krogt met gitaar en BKO-voorzitter Gerard Jan van Leer met laptop.