In Boksschool Van ’t Hof, aan de Slachthuiskade in Crooswijk, was dit jaar de eindejaarsbijeenkomst van (het gebied) Kralingen-Crooswijk – met de uitreiking van de Zonnetjes en de Boezemvrienden.

Een mooie plek, temeer daar de gelauwerden goed zichtbaar waren, in de, in het licht badende, boksring. De Zonnetjes zijn voor verdienstelijke vrijwilligers die een gift van 500 euro mogen besteden aan hun project en de Boezemvriend is een onderscheiding, met bijbehorende penning, voor degenen die al lange tijd in sociaal-maatschappelijk opzicht zijn opgevallen. Helaas was de Sterfotograaf niet vanaf het begin aanwezig, dus niet alle Zonnetjes komen langs in de fotoreportage.

Theo Koning werd onderscheiden met de Boezemvriend. Theo is al jarenlang bezig met gelijklvloers in- en uitstappen op tramhaltes. Eindelijk lijkt hij nu zijn zin te krijgen.

Jos Jonkergouw van DOCK met Boezemvriend-penning en Paulette Verbist, vice-voorzitter van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.

Meer foto’s hier

Zonnetjes:
De Ronde van Kralingen, Sport2unite, Moeders met Talent, Stichting Bont, Ismael Turkoqul (top-vrijwilliger in De Nieuwe Branding).

Boezemvrienden:
Boksschool Van ’t Hof (leert de jeugd goede manieren en houdt ze van de straat), Oranjevereeniging Rotterdam Oost (organiseert jaar in, jaar uit, het prachtige Oranje-kinderfeest aan de Mecklenburglaan), Theo Koning (praat al jarenlang over alles in de publieke ruimte mee), Jos Jonkergouw (hoort bij DOCK – maatschappelijk werk. Geliefde ‘oermoeder’ van de pleinmoeders, sinds mensenheugenis. Duikt overal op waar iets voor de jeugd moet worden georganiseerd. Zij omarmt en steunt ook volwassenen die wat voor hun buurt willen doen)

Meer foto’s hier

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]