Havenziekenhuis start nieuwe fase verbouwing

Patiënten kunnen in het Havenziekenhuis rekenen op ‘zorg met aandacht’. Naast goede medische zorg en persoonlijke aandacht wil het ziekenhuis aan de Maas patiënten een zo aangenaam mogelijk verblijf bieden. Daarom is in 2007 gestart met een grootscheepse renovatie: Operatie Verbouwing. Een groot deel van het Havenziekenhuis is onder handen genomen. Alle verpleegafdelingen zijn gerenoveerd en met de nieuwe poliklinieken zijn al flinke stappen gemaakt.

NIEUWE POLIKLINIEKEN
Ook op de polikliniek staat aandacht voor de patiënt voorop. Er zijn ruime spreek- en onderzoekskamers en de medewerkers doen hun uiterste best om patiënten zo snel mogelijk te helpen. Soms is wachten echter onvermijdelijk, maar dat is geen straf in de wachtkamers van de nieuwe poliklinieken. Hier kunnen patiënten even tot rust komen op een van de stoelen of aangename banken onder het genot van een (gratis) kop koffie of thee en bladerend in een tijdschrift of kijkend naar de televisie met nieuws en informatie over het ziekenhuis. Dit jaar krijgen de specialismen Cardiologie en Urologie een nieuwe polikliniek. De eerste poli wordt al in september opgeleverd. Daarnaast wordt de afdeling Intensive Care vernieuwd en uitgebreid.

MODERNE ENTREE
Het karakteristieke gebouw van het Havenziekenhuis krijgt een nieuwe ingang aan de Maasboulevardzijde waarbij speciaal rekening wordt gehouden met oudere patiënten. De ingang is beter toegankelijk voor mindervaliden en de Spoedeisende Hulp krijgt een overkapping. In de architectuur van de entree komen de contouren van het dak van het ziekenhuis terug. Het dak heeft de vorm van de boeg van een schip en staat symbool voor de lange band tussen het ziekenhuis en de Rotterdamse haven. In het raam van de ingang wordt de indrukwekkende skyline van de stad geëtst. Het Havenziekenhuis is immers een op-en-top Rotterdams ziekenhuis met een belangrijke functie voor met name de binnenstad en de haven.

OP VOLLE TOEREN
Tijdens de verbouwing draait het ziekenhuis op volle toeren door. Alle poliklinieken hebben de gewone spreekuren. Dit geldt ook voor de poli’s die verbouwd worden. Uiteraard wordt overlast zo veel mogelijk beperkt.

Havenziekenhuis week 35

Wat is er al gerealiseerd?
Sinds 2007 is een groot deel van het Havenziekenhuis gerenoveerd. Alle verpleegafdelingen hebben een aangrijpende facelift ondergaan en de poliklinieken van locatie Buitenhaven zijn verbouwd. Maar er was ook aandacht voor algemene voorzieningen in het ziekenhuis. In Brasserie Aan de Maas op de 5e verdieping kunnen patiënten en bezoekers terecht voor een hapje en een drankje, terwijl ze genieten van het uitzicht over de Maas. Daarnaast beschikt het ziekenhuis over een modern stiltecentrum en een islamitische gebedsruimte. Patiënten geven hoge cijfers voor de faciliteiten van het ziekenhuis op ZorgkaartNederland.nl. Gemiddeld krijgt het Havenziekenhuis een 8,7 van haar patiënten.

havenziekenhuis icon
Foto’s van vroeger

Benieuwd hoe het Havenziekenhuis er in de jaren 60 uitzag? Op www.pinterest.com/havenziekenhuis vindt u foto’s van vroeger.

havenziekenhuis-logo