Opkomend jong talent, Ensemble Più Corde, verkent kamermuziek uit het tijdperk van de verlichting. In het kader daarvan speelt Piu Corde zondag 26 maart in de Sint Lambertuskerk een fortepiano trio programma over het Zweedse genie Joseph Martin Kraus, ook wel de Zweedse Mozart genoemd, en diens tijdgenoten Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart. Het concert begint om 15:15 uur en is vrij toegankelijk met na afloop een collecte.

Jong talent krijgt een podium
Venster op muziek in de Lambertus ondersteunt jaarlijks één concert van jong, opkomend talent. Dit keer krijgt het ensemble Più Corde het podium tot haar beschikking. De kern van de groep is de fortepiano, bespeeld door de vaste pianiste Liene Madern, ondersteund door een strijkgroep, dit keer bestaande uit Anne Jane-Lester, viool en Ines Salinas, cello. Het ensemble werd in 2015 gevormd door (ex)studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, die een gemeenschappelijke passie hebben voor het ten gehore brengen van het late klassieke en romantische repertoire op historische instrumenten. De concertprogramma’s van het ensemble Più Corde tonen de verscheidenheid en rijkheid van muziekstijlen in heel Europa in de tweede helft van de 18e en het begin van de 19e eeuw.

Waar en wanneer
Het concert op zondag 26 maart begint om 15:15 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur.

De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan).

Zie ook lambertuskerk-rotterdam.nl.