Kralingse studentenvereniging in de ban van de Eurekaweek

Tijdens de Eurekaweek van 18 tot en met 21 augustus opent studentenvereniging R.S.V. Sanctus Laurentius (www.laurentius.nl) de deuren voor alle aankomend studenten van Rotterdam. Dit jaar wordt het nog grootser dan de jaren ervoor.

Onder het thema ‘100% Student’ laat Laurentius, de grootste en oudste gemengde studentenvereniging van Rotterdam, de aankomende eerstejaars kennismaken met de stad en het studentenleven. Vijf avonden met leuke activiteiten, gezellige borrels en fantastische feesten met bekende artiesten, zoals Dirtcaps, Benny Rodrigues en Feest DJ Ruud.

Comfortabel
“De Eurekaweek van 2014 belooft grootser dan ooit te worden. De commissie heeft zich maanden lang full-time ingezet om een fantastisch programma neer te zetten voor de aankomende studenten”, vertelt Matthijs Schröder, voorzitter van de Eurekaweekcommissie van Laurentius. “Daarnaast is een spectaculair terras opgebouwd om het de leden en studenten overdag vanaf 16.00 uur ook zo comfortabel mogelijk te maken. Als Eurekaweekcommissie proberen we deze week te laten zien wat het 100% Studentschap inhoudt en hoe je je tijdens je studententijd kunt ontwikkelen op persoonlijk en academisch vlak. Tot slot hoop ik dat iedereen tijdens de Eurekaweek het net zo naar zijn of haar zin heeft zoals wij dit het gehele jaar hebben”.

Logés
De aankomend studenten konden zich tot eind vorige week aanmelden om in een studentenhuis van Laurentius te logeren. Op zondagavond 17 augustus was de aftrap van de Rotterdamse introductieweek met een borrel speciaal voor de logés en leden van Laurentius.

Eurekaweek
De Eurekaweek is de officiële introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Maar ook nieuwe studenten die gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam, Hogeschool In- Holland en masterstudenten die nieuw zijn aan de Erasmus Universiteit, zijn meer dan welkom! In de Eurekaweek leiden twee gidsen, ouderejaarsstudenten, de nieuwelingen rond om kennis te maken met de universiteit/hogeschool, de stad Rotterdam, het Rotterdamse studentenleven en elkaar. (bron: www.eur.nl/eureka)

Laurentius
R.S.V. Sanctus Laurentius is met zo’n 1000 leden de grootste gemengde studentengezelligheidsvereniging van Rotterdam. Alle studenten van de universiteit of van een HBO-instelling kunnen er lid worden. De sociëteit van Laurentius heet Huesca en is te vinden in hartje Kralingen, aan de Infirmeriestraat. Hier vinden alle borrelavonden plaats, maar er worden ook speciale activiteiten georganiseerd door verschillende commissies.

Bekijk hier de foto’s van de Eurekaweek