Wind in de zeilen

Olifanten houden van water: samen badderen, spelen en naar de waterplaats. Ook mensen zijn dol op water: water brengt mensen in beweging en brengt mensen bij elkaar. En dat is precies de doelstelling van Stichting Plons.

10 bestuursleden en ruim 100 vrijwilligers van De Witte Olifant zetten zich dit najaar in voor dit goede doel. Met de verkoop van moderne en puntgave zo goed als nieuwe kleding voor een aantrekkelijke prijs werken ze een week lang voor Stichting Plons.

Kleding
Kleding Voor de 109de keer worden weer alle kledingkasten opengetrokken om ook van deze najaarsbeurs een succes te maken. Het geheim van De Witte Olifant is de strenge inkoopeis: de tweedehands kleding moet schoon en modieus zijn en wordt scherp geprijsd. Alleen mensen die een circulaire ontvangen, kunnen kleding inleveren.

Het hele gezin kan zich in het ‘nieuw’ steken. Winterjassen, avondkleding, sportieve outfits, warme truien, overhemden, rokken, blouses, positiekleding en colberts hangen er bij honderden. In veel van deze kledingstukken vindt u labels van de betere merken. Ook is er een uitgebreide collectie schoenen, tassen, sjaals, en bijous. Op woensdag is er om 11.00 uur de modeshow, waarin de medewerksters laten zien hoe u van al deze losse kledingstukken schitterende ensembles kunt maken.

Stichting Plons
Watersport is heel populair bij mensen met een beperking. Heel vreemd dat vóór 2004 er in waterstad Rotterdam voor deze groep nog geen mogelijkheden waren. Stichting Plons is in het diepe gesprongen en heeft aan de Kralingse Plas een plek gecreëerd waar mensen met een beperking onbeperkt kunnen genieten van het zeilen. In speciale stabiele boten kunnen zij meevaren met ervaren schippers. Alle schippers varen op vrijwilligersbasis.

Bij Plons mag iedereen (mee)zeilen. Alle materialen zoals zwemvesten en zeilkleding zijn aanwezig en een zwemdiploma is niet nodig. Kijk voor meer informatie op: www.plons.nl

witte olifant

Site
Meer informatie over de kledingbeurs De witte olifant, is te lezen op kledingbeursdewitteolifant.nl. Op deze site staat alle informatie over de beurs, de data met openingstijden met routebeschrijving, hoe aan te melden als goed doel en andere leuke informatie.

Openingstijden
Dus, breid uw garderobe uit met modieuze en betaalbare kleding en help Stichting Plons. U bent van harte welkom op dinsdag 7 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en 19.00 tot 21.00 uur, woensdag 8 oktober van 10.00 tot 15.00 uur – met om 11.00 uur de modeshow en donderdag 9 oktober van 10.00 tot 15.00 uur. Locatie: Salvatorkerk, Hillegersberg (Mozartlaan/hoek Schubertlaan) Zie ook: kledingbeursdewitteolifant.nl