Van Noord-Afrika door West-Azië naar de Golfstaten

Het Arab Film Festival, AFF, heeft tot doel de politiek, het dagelijkse leven en de standpunten, maar ook de schoonheid, de artisticiteit en de humor van de Arabische wereld te tonen. Het Arab Film Festival presenteert de Arabische wereld van binnenuit met het jaarlijkse filmfestival in Rotterdam en diverse andere activiteiten door het jaar heen.

Van comedy tot drama en van roadmovie tot biopic: het Arab Film Festival neemt je in meer dan twintig films mee op een cinematografische reis door de culturele, politieke, sociale en artistieke situatie in de Arabische wereld. Door middel van screenings en Q&A’s  kom je meer te weten over de Arabische gemeenschap in Europa en in de uitgebreide randprogrammering wordt de verbinding opgezocht tussen de verschillende culturen in Rotterdam.

Meer foto’s hier

Foto: (c) Sterfotograaf Winish Chedi

De 19e editie van het AFF: woensdag 27 maart t/m zondag 31 maart 2019 in LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 (kop van Zuid), Rotterdam.

Zie, ook voor het programma: arabfilmfestival.nl/nl en desteronline.nl/arab-film-festival-rotterdam-2019-aff-maakt-de-oversteek.

Op woensdagavond 27 maart bezochten freelance fototgraaf Winish Chedi en Sterredacteur Eeuwke Woldring de openingsfilm Sawah. Die viel eerlijk gezegd een beetje tegen. Na afloop van de film sloeg Winish Chedi zijn slag tijdens de ‘Dabke-avond’. Dabke (letterlijk: stampen) is een modern Levantijns-Arabische cirkel-volksdans van mogelijke Kanaänitische of Fenicische afkomst. De dans wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanië, Irak, Syrië en Saudi-Arabië. (Wikipedia)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.