Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Het is geweldig mooi om te zien dat het werk dat wij samen met onze Wijksteunvrienden doen, zoveel warme contacten oplevert. 2019 gaat bij ons de geschiedenisboeken in als een mooi warm jaar met vele mooie matches van Wijksteunvrienden met ouderen die wel wat meer gezelligheid kunnen gebruiken. En ouderen bevestigen ons dat steeds vaker. Ze vertellen ons hoe belangrijk de Wijksteunvriend voor hen is. Voor het Oranjefonds doen we mee aan een onderzoek naar de effecten van ons project Wijksteun in De Esch en van andere projecten.

In de vragenlijsten worden zulke mooie verhalen gedaan. “Ze hebben me uit de put gehaald”, “het heeft me weer kracht gegeven”, “ik weet weer waarvoor ik leef”. Dat bereiken we dus door twee uur per week aan een oudere te besteden. We zijn ons vaak niet bewust van wat de impact is van onze hulp aan een ander. Maar het is echt bijzonder en wij mogen deze verhalen gebruiken voor ons werk. Voorbeeld: afgelopen week is een mevrouw met haar Wijksteunvriend gefilmd voor het Oranjefonds. Een andere meneer wordt in februari gefilmd voor de actie “Veel liefs”. En dat doen ze met plezier. Eind januari geven we een boek uit over de methode van Wijksteun in De Esch met daarin verhalen en foto’s van de ouderen. Dat allemaal met hun toestemming uiteraard.

Net niet

Ons doel was om in 2020 20 Wijksteunvrienden te vinden die ons mooie werk willen komen versterken. Tot nu toe hebben zich 16 nieuwe Wijksteunvrienden gemeld. We halen ons doel dus net niet, of… er melden zich nu nog 4 mensen die vanaf januari willen helpen. Dat zou fantastisch zijn!

Wil jij ons helpen door een Wijksteunvriend te zijn? Heb je misschien een hobby die je met een oudere wilt delen of een auto waarmee je een oudere af en toe een rondritje aanbiedt? Het kan allemaal en samen maken we het positieve verschil in het leven van de oudere. Laten we een afspraak maken om te bespreken waar jij het verschil in kan maken. We zien je reactie graag komen.

CONTACT: Stichting Super-Actief; Anita Kornman 06-11886979; Clara van Vliet, 06-54362001; website: www.super-actief.nl  |  facebook.com/SuperActief

Geplande activiteiten

Zondag 22 december: Gezellige Kerstmiddag, met Live Muziek en veel gezelligheid. In de Paleiszaal van Pompgebouw De Esch. Aanmelden kan bij De Pomp en bij CIGO de Esch. Entree €3.50 inclusief drankjes en hapjes.

 

Maandag 30 december: Oliebollen Rummikub toernooi: Ervaren of onervaren Rummikub spelers zijn welkom. Samen gezelligheid hebben is het belangrijkste doel. Er zijn prijsjes te winnen en natuurlijk zijn er heerlijke oliebollen. Doe lekker mee. Entree: € 3.50 p.p. inclusief, koffie of thee, een drankje, en lekkere hapjes.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.