Tijdens een MVO-ontbijt op het hoofdkantoor van Coca-Cola Enterprises heeft Excelsior directeur Ferry de Haan vorige week de Meer dan Voetbal Award in ontvangst genomen. Tijdens de bijeenkomst waren er lovende woorden van voormalig premier Jan Peter Balkenende en wethouder Adriaan Visser voor de maatschappelijke activiteiten van Excelsior.

Ruim zeventig aanwezigen – betrokkenen bij en partners en vrienden van Excelsior4All – waren in alle vroegte naar het hoofdkantoor van Coca-Cola Enterprises in Rotterdam gekomen voor dit speciale ontbijt. Voorzitter Vincent van Zon van Excelsior4All heette de aanwezigen met trots welkom. ,,De maatschappelijke activiteiten van Excelsior verspreiden zich als een olievlek over de stad. Dat we deze award hebben gewonnen, is een erkenning voor onze inzet. Onlangs organiseerden we een lunch voor de spelersgroep en medewerkers van de club ter gelegenheid van deze prijs. Afgelopen zondag meldde een aantal spelers zich vervolgens spontaan aan als vriend van Excelsior4All. Daaruit blijkt dat het MVO DNA diep in de club zit. Excelsior is misschien een relatief kleine club, maar wel groots in zijn daden”.

Jan Peter Balkenende
Oud-premier Jan Peter Balkenende hield vervolgens een gloedvol betoog over maatschappelijk verantwoord ondernemen door sportverenigingen. ,,Sportverenigingen zijn bij uitstek een instrument om jongeren te bereiken. Ik geniet ervan als ik zie dat sporters zo veel doen voor de maatschappij. Ik vind het knap wat Excelsior voor de omgeving in deze stad gedaan heeft. Daarmee zeg je heel veel over hoe de club in het maatschappelijk leven wil staan. Geen verharding, verruwing en bot gedrag, maar mensen tot hun recht laten komen in relatie tot andere mensen”.

Oud-premier Jan Peter Balkenende en sportwethouder Adriaan Visser

Oud-premier Jan Peter Balkenende en sportwethouder Adriaan Visser waren vorige week dinsdag aanwezig bij de uitreiking van de Meer dan Voetbal Award aan Excelsior. Foto: Carla Vos

 

Adriaan Visser
,,Het is van groot belang voor Rotterdam dat clubs laten zien dat ze ook buiten het veld iets voor de stad betekenen”, zei sportwethouder Adriaan Visser. ,,Dat is van onschatbare waarde voor Rotterdam. Het gaat om veel meer dan alleen sport. Wat Excelsior heeft bereikt, daar kunnen heel veel andere clubs een voorbeeld aan nemen”.

Jurylid Bas van de Goor mocht vervolgens de Meer dan Voetbal Award uitreiken aan algemeen directeur Ferry de Haan. Hij roemde namens de jury het open karakter van Excelsior en het feit dat iedereen binnen de club betrokken is bij de maatschappelijke projecten. ,,De woorden van de oud-premier en het juryrapport geven exact weer wat wij voor ogen hadden en hebben met onze maatschappelijke stichting”, reageerde Ferry de Haan. ,,Dat ons beleid wordt beloond met deze prijs is fantastisch”.

Willem II
Komende zaterdag speelt Excelsior thuis tegen Willem II (aanvang 20.45 uur). Tickets zijn te koop via www.excelsiortickets.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110