Met de herfst- en wintermaanden in aantocht, is de kans op een vlekje in je tapijt natuurlijk nog veel groter. Waar we in de zomermaanden minder kans hebben op regen, zien we dat het de laatste maanden van het jaar standaard wat natter is buiten. Je kunt je dus wel voorstellen wat het effect is op het moment dat je met je vieze schoenen naar binnen loopt en vervolgens ook over het tapijt in de woonkamer loopt. Nu is het allereerst belangrijk je voeten goed te vegen, maar we weten natuurlijk ook dat dit in het geval van kinderen vaak een lastig verhaal wordt. Ondanks dat we steeds vaker zien dat huishoudens ervoor kiezen de schoenen bij de deur uit te doen, kan er om wat voor reden dan ook een vlek op je tapijt ontstaan. Zijn het namelijk niet de vieze schoenen, dan is het wel een beetje thee, koffie of wat anders wat gemorst wordt. Om ervoor te zorgen dat je tapijt goed schoon blijft, hebben we een aantal handige tips voor je.

Stofzuig regelmatig

Een van de belangrijkste stappen om je tapijt schoon te houden, is regelmatig stofzuigen. Stof, vuil en allergenen kunnen zich ophopen in de vezels van het tapijt. Door minstens één keer per week te stofzuigen, verwijder je deze deeltjes en voorkom je dat ze dieper in het tapijt doordringen. Gebruik een stofzuiger met een krachtige zuigkracht en een roterende borstel om het beste resultaat te krijgen. Doe je dit liever niet zelf, dan kun je ook kiezen voor een professionele tapijt reinigen rotterdam, zodat je vlekken op een professionele manier en met de juiste reinigingsmiddelen worden behandeld.

Vlekken direct behandelen

Het is belangrijk om vlekken onmiddellijk aan te pakken om te voorkomen dat ze in het tapijt trekken. Gebruik een zachte doek of keukenpapier om overtollige vloeistof voorzichtig te deppen en wrijf niet, want dit kan de vlek verergeren. Vervolgens kun je een specifieke tapijtreiniger gebruiken of een zelfgemaakte oplossing van water en een mild reinigingsmiddel (bijvoorbeeld afwasmiddel). Test altijd eerst op een onopvallend stuk tapijt om er zeker van te zijn dat de reiniger de kleur niet aantast. Werk van buiten naar binnen bij het behandelen van de vlek.

Preventieve maatregelen nemen

Om je tapijt langer schoon te houden, kun je enkele preventieve maatregelen nemen. Plaats bijvoorbeeld deurmatten aan de ingangen van je huis om vuil en modder van schoenen te verwijderen voordat het tapijt bereikt. Vraag mensen om hun schoenen uit te trekken voordat ze het tapijt betreden. Vergeet niet om af en toe het tapijt om te draaien om gelijkmatige slijtage te bevorderen. Uiteraard gelden deze bovenstaande tips niet alleen voor je tapijt, maar ook voor je meubels. Stel dat je ook een vlek in je bank hebt, die je er zelf niet uit krijgt? Kies dan voor professioneel bank reinigen Rotterdam, zodat je bank er weer zo goed als nieuw uitziet.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.