Onlosmakelijk verbonden met het CHIO zijn de honderden meters hekwerk waarmee een deel van het Kralingse Bos wordt afgezet. Hier achter worden alle paarden, ruiters en het benodigde materieel veilig ondergebracht. De opbouw begint ieder jaar ruim van te voren, het plaatsen van de hekken is een eerste teken dat dit grootse hippische evenement weer in aantocht is.

Voor de meeste mensen is de wekenlange afsluiting een noodzakelijk kwaad, voor mensen die regelmatig in het bos komen veelal een ergernis. Als na afloop de rust weerkeert, duurt het nog lang voor de natuur de nagelaten sporen heeft hersteld.
Op zich biedt het lange lint van hekwerk bespannen met wit of zwart doek nu ook niet bepaald een fraaie aanblik, het is vooral functioneel. Toch werd ik toen ik daar met mijn hond langs liep verrast door een wonderlijk schouwspel van licht en schaduw dat zich op de doeken aftekende. Grillige wolkachtige vormen, bewegende bladeren in allerlei gedaantes, spookachtige bomen. De beelden die zich vormden waren zo ontzettend verschillend, het leek net alsof zich op ieder hek een unieke voorstelling afspeelde.

hekken2

Saaie hekken daar lopen mensen langs zonder er verder op te letten. De foto’s laten geen saaie en lelijke hekken zien. Ze doen wel een beroep op de toeschouwer: kijk en verwonder je!

Cora Moret
www.coramoret.nl