De vrouw die vorige week is neergestoken op de Aegidiusstraat in Rotterdam-Kralingen verkeert nog altijd zorgwekkende toestand. Het 29-jarige slachtoffer was zwanger en heeft haar ongeboren kind verloren als gevolg van de steekpartij.

Haar 30-jarige vriend raakte ook gewond bij de steekpartij. Ook hij ligt nog in het ziekenhuis.

Mogelijk zijn de twee slachtoffer geworden van een beroving, maar ook andere scenario’s worden niet uitgesloten. De daders zijn spoorloos.

De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet. Er worden camerabeelden van onder meer horecagelegenheden bekeken. Mogelijk hebben de daders de man en vrouw vanuit deze plekken in de gaten gehouden.

Agenten verspreiden brieven in de omgeving en stellen vragen aan voorbijgangers in de hoop op meer informatie over de steekpartij in Rotterdam-Kralingen.

Onderzoek steekincident Aegidiusstraat in volle gang

Laatste update: 12-06-2013 | 14:29
Het onderzoek naar het steekincident waarbij een 30-jarige man en een 29-jarige vrouw aan de Aegidiusstraat ernstig gewond raakten, is in volle gang. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en verspreidt daarom bewonersbrieven en houdt een uitgebreid buurt-en passantenonderzoek.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond een uur, liepen een 30-jarige man en een 29-jarige vrouw uit de richting van de Oostzeedijk Beneden naar de Aegidiusstraat. Daar raakten zij beiden gewond bij een steekpartij, waarbij minimaal twee daders betrokken waren. Mogelijk zijn de twee slachtoffer geworden van een beroving, maar ook andere scenario’s worden niet uitgesloten. De daders renden er vervolgens vandoor in de richting van de Lusthofstraat. Daarna ontbreekt ieder spoor van hen.

Toestand slachtoffers
Beide slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis. De toestand van de vrouw is niet meer kritiek, maar nog wel steeds zorgwekkend. De vrouw bleek ten tijde van het steekincident zwanger en heeft als gevolg van het incident haar ongeboren kind verloren.

Het rechercheteam dat het misdrijf onderzoekt, doet er alles aan om de daders te achterhalen. De Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek verricht in de straat. Daarnaast heeft het team camerabeelden veiliggesteld van onder meer horecagelegenheden, die de slachtoffers kort voor het steekincident hebben bezocht. Mogelijk zijn de man en vrouw vanuit deze horecagelegenheden in de gaten gehouden of gevolgd.

Ook vindt nog steeds buurtonderzoek plaats en wordt een bewonersbrief verspreid met daarin de oproep om informatie, hoe onbelangrijk deze ook mag lijken, te delen met de politie. Dinsdag plaatste het team al een stoepbord met getuigenoproep in de Aegidiusstraat. Het team hoopt op die manier passanten te bereiken. En daarnaast vindt vrijdagavond en -nacht een uitgebreid passantenonderzoek plaats.

Getuigenoproep
Het rechercheteam heeft de volgende vragen:

-Was u getuige van het steekincident?
-Heeft u de daders gezien en kunt u meer vertellen over uiterlijke kenmerken als postuur, kleding, haardracht?
-Heeft u de daders nog gezien nadat zij in de richting van de Lusthofstraat renden?
-Heeft u de daders mogelijk al eerder gezien in de wijk?

Alle informatie is welkom. Het rechercheteam via het algemene telefoonnummer van politie op 0900-8844 of stuurt u een email naar TGOAegidius@rijnmond.politie.nl. Anoniem informatie doorgeven kan ook via M. (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.

stoepboard

rijnmond_offline