Het Park bij de Euromast vormt het decor voor de leukste zondagen in Rotterdam, met zomerse, warmbloedige muziek en verrassende theatervoorstellingen! Met een goedgevulde picknickmand en een kleedje voor op het gras kijk je je ogen uit. Geniet van de programmering en alle dansende, verliefde, luierende, wandelende mensen, kinderen die knutselen, muziek maken, spelletjes doen en pootje baden in de vijvers. De ZomerZondagen zijn vakantie in de stad: niks moet en de ontspannen sfeer maakt het festival tot dé ontmoetingsplek van de Rotterdamse zomer.

foto Bas-Czerwinski

Algemeen programma

14.00 – 17.00 uur
Workshops voor kids, lekker eten en drinken, we zorgen elke zondag voor een feestje. En wat kunnen jullie voor ons doen? Zie  ‘Alle ZomerZondagen’.


Stijle-Want

De Stijle, Want…

14.30 – 17.30 uur
Dit legendarische gezelschap presenteert vol trots haar nieuwste vinding: een reis door de tijd die zijn weerga niet kent. In 2012 is een team van vooraanstaande wetenschappers er als eerste in geslaagd om het veelbesproken Higgsdeeltje toe te passen in een waarachtige tijdmachine. Met een geavanceerde deeltjesversneller waarin neutrino’s onder een ongekende hoogspanning van 8000 miljard elektronvolt (8 TeV) worden gebracht, maak je een reusachtige sprong in de tijd. Buiten gekomen zal het even duizelen door deze futuristische ervaring in deze cyclotron. En dat alles in minder dan een minuut! Nooit ging de tijd zó snel.


Fraser-Hooper

Fraser Hooper

14.30 – 15.30 uur
Mimeclown Fraser Hooper uit Nieuw Zeeland daagt je uit voor een komisch gevecht in de boxring. Hooper heeft een unieke speelstijl, met een knipoog naar de grote silent clowns van weleer. Houd je van sport en humor, dan mag je dit niet missen.
Meer informatie over Fraser Hooper? Klik hier.


Nederflamenco

15.00 – 15.30 / 16.30 – 17.00 uur
De top van de Nederlandse flamenco presenteert zich met muziek, zang en dans, o.l.v. gitarist Edsart Udo de Haes. Naast de Haes zien en horen we op het podium Erminia Fernández Córdoba – zang, Arturo Ramón – gitaar, Udo Demandt – percussie, Franklin Heilijgers – basgitaar, Remko de Landmeter – dwarsfluit en Mascha Meijman – dans. Zij zullen de muziek spelen van de onlangs uitgebrachte CD ‘AURORA’.
Meer informatie over Nederflamenco? Klik hier.


La Fundacion

16.15 – 17.15 uur
“Dynamisch, jong en dansbaar” zijn drie woorden die de Rotterdamse salsaband  ́La Fundación ́ typeren. Met krachtige arrangementen en energieke live optredens weet de band zijn publiek in extase te brengen, met New Yorkse salsa uit de jaren 70: lekkere dansbare son, rumba, plena en bomba. Meer informatie over La Fundacion? Klik hier.


 

bron zomerzondagen.nl