Op zaterdag 11 november kan iedereen weer genieten van een prachtig orgelconcert in de monumentale Hoflaankerk.
Daar zal Wouter van der Wilt op het neo-barokke Van Vulpenorgel prachtige muziek ten gehore brengen.

Op het programma staat  barokmuziek van Johann Sebastian Bach, zijn twee inspiratiebronnen Dietrich Buxtehude en Georg Böhm én de laat romantische componist Max Reger, dit jaar 150 jaar geleden geboren. Voor Reger was de muziek van Bach een groot voorbeeld, zowel in zijn voorliefde voor het Lutherse kerklied als voor contrapuntische vormen zoals de fuga. In Regers 2e orgelsonate is de invloed van Bach vooral duidelijk door de meesterlijke beheersing van het contrapunt (= de kunst van het meerstemmig componeren, waarbij de verschillende stemmen en onafhankelijke melodieën met elkaar worden gecombineerd). Daarnaast daalt aan het slot van deel 2, de Invocation (= aanroep) het Koraal Von Himmel hoch, da komm ich her vanuit de hoogte op ons neer.

Verder heeft Wouter muziek uitgezocht die al sinds zijn jeugd een bijzondere rol heeft gespeeld. Bach’s 5e triosonate fascineert hem al sinds zijn kindertijd. De blijdschap van de telkens over elkaar heen duikende stemmen in het eerste deel, de prachtige melodische lijnen in het tweede deel en het resolute en opnieuw opgewekte slotdeel is nog even boeiend als 30 jaar geleden. Dat laatste geldt ook voor het prachtige Vater Unser van Georg Böhm en het kleurrijke praeludium in G van Dietrich Buxtehude. Waarschijnlijk klinkt ook Bach’s laatste koraalbewerking Vor deinen Thron tret’ ich hiermit.

Adres Hoflaankerk: Oudedijk 2, 3062 AE, Rotterdam. Ingang Hoflaan.

Openbaar vervoer van Rotterdam CS: Metro E (⇒Slinge) en D (⇒De Akkers), overstappen station Beurs op A,B of C. Metro A (⇒Binnenhof), B (⇒Nesselande) en C (⇒De Terp), uitstappen station Voorschoterlaan. Daarna ca. 5 minuten lopen. Tram 7 (⇒Woudestein), uitstappen halte Voorschoterlaan.

Wilt u op de hoogte blijven van de komende orgelconcerten in de Hoflaankerk?

E-mailt u naar: info@orgelconcertenhoflaankerk.nl

Zie: www.orgelconcertenhoflaankerk.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.