In 1973 startte Liesbeth van der Ven met haar ‘Kralings Kaphuis’ aan de Jericholaan. Op donderdag 24 mei jl. stopte ze in haar kapsalon op de 3e etage van seniorenhuisvesting ’t Hofje van Gerrit de Koker.

Op 13 maart van dit jaar maakte Liesbeth een lelijke val. Ze brak haar rechter pols en haar linker knieschijf. Tot overmaat van ramp kwam er een abces in haar buik bij waaraan ze nog steeds wordt behandeld. Desalniettemin ging ze op 19 april al weer aan het werk in haar kapsalon.

Kleinkinderen
Voordat haar dit allemaal overkwam had Liesbeth al bedacht dat ze eind mei van dit jaar definitief zou stoppen met werken. Niet zo gek, na 45 jaar knippen in Kralingen. Haar man Ton had eind 2017 gezegd ‘je moet ’s wat meer tijd aan jezelf besteden’. Of het daar nu echt van komt? Liesbeth heeft zes kleinkinderen.

Plezier
In 2002 deed Liesbeth het Kralings Kaphuis dicht. Ze kon niet aan personeel komen. In datzelfde jaar kon ze verder in ’t Hofje van Gerrit de Koker, onder de voorwaarde dat de bewoners van de seniorenhuisvesting voorrang zouden krijgen. De kapsalon zou twee dagen in de week, op woensdag en donderdag, geopend zijn. Haar klanten van de Jericholaan mocht ze meenemen.

Het was aanpoten in de salon, van kwart voor acht ’s morgens tot ’s middags laat was ze aan het werk maar ze had er plezier in. En ondanks dat ze nog moeilijk loopt, door de kapotte knieschijf, bleef ze monter, tot het laatste moment. Ofschoon, na het vertrek van de laatste klant op 24 mei, zal ze het moeilijk hebben gehad.

In haar salon in ‘Hofje kwamen vooral oudere dames, waaronder ook een 100-jarige Kralingse die regelmatig haar haar ‘laat doen’.  De klanten waren altijd welkom, ook voor alleen een praatje en een kopje koffie. Dat was al zo aan de Jericholaan.

Liesbeth: ‘Ik hoop dat Jolanda (haar opvolgster) net zo’n leuke tijd tegemoet gaat als ik heb gehad’. En dat meent ze.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.