Patricia Blom deed op 27 april jl., Koningsdag, Café Gerdesia weer open. Het zat meteen vol. Het roemruchte Kralingse café was daarvoor maar liefst 7 maanden gesloten.

Patricia is al 26 jaar werkzaam in de horeca. Vooral in Kralingen en Crooswijk  was zij achter de bar te vinden, zoals in het Abattoir, (thans De Joker) ’t Hof van Jericho, Kralingse Hoek én Café Gerdesia. In de Jaffadwarsstraat runde zij haar eigen snackbar De Hollandsche Pot en ze maakte nog een uitstapje naar café De Schans in Delfshaven.

Buurtcafé
Café Gerdesia stond te pacht en Patricia zag haar kans schoon: ze wilde er weer een leuk en gezellig buurtcafé van maken. Op zaterdag 26 mei was het meteen goed raak, want met een knallend feest werd ’s avonds de heropening gevierd, met dank aan de zangers Koen en Perry, ‘K & P’.

Dit staat op het to-dolijstje van Patrica: een biljartcompetitie, na de zomer weer klaverjassen en het café moet weer een ontmoetingsplek worden, met drie keer in de week een ‘prakkie’ en de grote pan soep, op vrijdag, zaterdag en zondag. (op=op!) Uitsmijtertje ’s morgens? Jazeker! (heerlijk met een biertje erbij!) Over bier gesproken: er komt Heineken uit de tap en voor de fijnproevers zijn er de speciaalbieren.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Leroy
Patricia doet het niet alleen in Café Gerdesia. Ze heeft bardame Dorsey meegebracht. Haar vader Fried, echtgenoot Willem, moeder Corrie en 8-jarig zoontje Leroy zijn er op 26 mei bij. Leroy springt vrolijk in het rond op de stoep voor het café, nauwlettend in de gaten gehouden door zijn moeder op het terras. Op haar arm prijkt een forse tattoo van zijn naam.

Terras
Dat terras verdient een bijzondere vermelding. Lekker ruim, een beetje beschut en op het zuiden, met een wijds uitzicht op Kralingen. Papa Fried, ooit kok op de grote vaart, zal af en toe achter de bar te vinden zijn en dat geldt ook voor echtgenoot Willem.

Tante Riet
Op 26 mei kwam ‘tante Riet’, 97 jaar, uit de Jaffadwarsstraat en ooit eigenaresse van Café Eden in Crooswijk, ’s middags al langs om Patricia te feliciteren. Toen was het nog een beetje rustig. Ze liet zich tijdig met de taxi weer terugbrengen naar huis, voordat het grote feest losbarstte.

Café Gerdesia is 6 dagen per week geopend: dinsdag t/m donderdag 10.00 tot 23.00, vrijdag en zaterdag 10.00-02.00 en zondag 12.00-22.00 uur. Op maandag gesloten. Hartelijk welkom in:

Café Gerdesia, Gerdesiaweg 347, 3061 RV Rotterdam, tel.  010-8423260.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.